MARCA GA JE POKOPALA Očajni Kovačić odlučio El Clasico

Foto: Screenshot

SAMO NEKOLIKO minuta nakon što je završio današnji El Clasico između Reala i Barcelone (0:3), španjolski list Marca koja je inače naklonjena Realu, kao glavnog krivca za debakl okrivila je Matea Kovačića.

Hrvatski reprezentativac, blago rečeno, nije imao svoj dan. Kovačić je dobio prednost ispred Isca u početnoj postavi, što će Zinedine Zidane sigurno morati objašnjavati novinarima cijeli tjedan. No, Kova je potpuno podbacio, izgubio je strašno puno lopti, a očajnom reakcijom kumovao je prvom Barcinom golu koji je prelomio susret.

"Barceloni je otvorio cijeli koridor prema golu. Potpuno je nejasno koga je Kovačić čuvao dok je Rakitić jurio prema šesnaestercu", pita se novinar Marce.

Iako je na usporenoj snimci jasno da je Kovačić bio zadužen za Messija u toj akciji, nema nikakve sumnje da je morao zatvoriti Rakitića koji kao da se i sam začudio kad je vidio da mu Mateo ostavlja tridesetak metara prostora.

Rakitić je na desnoj strani našao Sergija Roberta, a ovaj fantastičnom loptom asistirao Suarezu za 1:0.

"Ne samo da nije ništa napravio kako bi zaustavio napad Barcelone nego je na kraju dotrčkarao do šesnaesterca u trenutku kad je Roberto odigravao loptu za Suareza", stoji u tekstu.

Zidane je izgubljenog Kovačića iz igre izvadio tek u 72. minuti, a Mateo je na klupi pokazao da je i sam svjestan kako ovo nije bio njegov dan. Sjeo je u stolicu i pokrio lice rukama...

Pročitajte više