hrvatska reprezentacija

Kovačić: Protiv Austrije smo odlično krenuli, a onda ne znam što se dogodilo

Foto: Pixell/ Goran Stanzl

HRVATSKA nogometna reprezentacija u nedjelju od 20:45 na bečkom Prateru igra utakmicu zadnjeg kola skupine A Lige nacija. Hrvatska uoči gostovanja kod Austrije ima bod prednosti nad Danskom, koja joj je jedini konkurent za plasman na Final Four, a u posljednjem kolu dočekuje Francuze.

Dan prije susreta Zlatko Dalić i Mateo Kovačić održali su press konferenciju i najavili dvoboj s Austrijom.

''Meni je odnos prema Austriji poseban, rođen sam ovdje, živio do 13. godine, moja obitelji živi i dalje ovdje, drago mi je što se mogu vratiti neću reći baš kući, ali puno prijatelja bit će na utakmici. Bit će to lijep susret za mene. U Ligu nacija smo krenuli jako loše s visokim porazom koji nismo očekivali.

Krenuli smo jako dobro u utakmicu, ne znam što se potom dogodilo. Kasnije smo pokazali karakter, eto nas na vrhu, ovdje moramo dobiti i ostati prvi'', rekao je Kovačić pa nastavio:

''Gledamo našu igru, moramo se fokusirati na nas, ali Austrija je odlična. Moramo gledati i njih, ali prije svega sebe, pružiti pravu igru i nastaviti istim tempom kojim smo išli dosad.''

Kovačić je otkrio i što misli o Ligi nacija.

''Sad je super, odlično je kad si prvi u skupini, onda ti je drago. Puno je utakmica, pogotovo sad do Svjetskog prvenstva. No volimo igrati za reprezentaciju, drago ti je kad je više utakmica za Hrvatsku. Posebno kad je rezultat dobar. Igrati na Final Fouru je velika stvar i ovdje smo da ga potvrdimo.''

 

Pročitajte više