PREMIERSHIP

Kovačić žrtva Sarrijevih suludih ideja: Ponavlja mu stalno iste poteze

Getty Images / DailyMailScreenshot

PRELAZAK Matea Kovačića iz Real Madrida u Chelsea dobra je stvar za njegov primaran cilj - veću minutažu. Do danas je nastupio 32 puta za Bluese i iza sebe ima 1817 odigranih minuta uz dvije asistencije te je uglavnom prvotimac.

Međutim, još nijednom nije odigrao svih 90 minuta kod menadžera Maurizija Sarrija koji ga redovno vadi iz igre kako bi uveo Engleza Rossa Barkleyja.

Kovačić je prvotimac, ali...

Barkley i Kovačić bore se za mjesto u veznom redu i njih dvojicu je mijenjao jednog za drugog 19 puta.

Barkley se može pohvaliti da je barem jednom odigrao svih 90 minuta - bilo je to u pobjedi protiv Burnleyja 4:0 u listopadu.

Tko je sad Tinkerman?

Poznato je kako su Englezi Claudija Ranierija prije više od 15 godina prozvali "Tinkermanom". Talijanski menadžer tada je vodio Chelsea i često je imao ideje na rubu logike.

Čini se da i Sarri ide tim putem jer za Engleze je nepojmljivo i potpuno nelogično ovo što radi Barkleyju i Kovačiću jer tako nijedan ne može uhvatiti kontinuitet dobrih igara, odnosno uigrati se s ostatkom momčadi.

Dodajmo kako je i Sarri na rubu otkaza nakon katastrofalnog poraza od Manchester Cityja 6:0 na Etihadu prošle nedjelje. Chelsea je u borbi za četvrto mjesto koje od jeseni vodi u Ligu prvaka, no sadašnja situacija u redovima Bluesa je kritična.

Kovačićeva budućnost ovisi o Realu

Mateo je prošloga ljeta stigao na posudbu iz Real Madrida kako bi se izborio za veću minutažu, što mu zasad uspijeva u engleskom klubu.

Još nije poznato hoće li u ovom klubu ostati i sljedeće sezone, iako bi on radije ostao u Londonu nego se vratio u Madrid.

A Real planira pomladiti momčad.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 


 

Pročitajte više