KOVAČEV BAYERN

Kovaču stiglo pojačanje koje je dugo iščekivao: "Kao da smo doveli novog igrača"

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ i dalje čeka pojačanja na ofenzivnim pozicijama koje su tanke uslijed odlazaka veterana Arjena Robbena i Francka Riberyja.

Potrebna su Bayernu barem dvojica krilnih igrača i to vide baš svi, no Uprava njemačkog prvaka kao da previše škrtari i odugovlači s potezima.

Dok im ofenzivci izmiču, za Kovača polako dolaze pozitivnije vijesti iz postojećeg rostera jer mu se oporavio francuski veznjak Corentin Tolisso. I odmah je podsjetio na svoju kvalitetu, agresivnost i tempo, što je Kovača posebno oduševilo, ali i navijače.

Kovač ga je čekao cijelu sezonu

Dugo je Kovač iščekivao povratak dinamičnog univerzalca koji je sposoban pokriti više pozicija u veznome redu.

Svjetski prvak s Francuskom prošle je sezone odigrao samo 81 minutu zbog teške ozljede koljena, a riječ je o najskupljem Bayernovom pojačanju u povijesti.

Platili su ga Lyonu 41,5 milijuna eura prije dva ljeta i ovaj je 24-godišnjak označen kao kamen-temeljac Bayernove budućnosti.

Protiv Reala podsjetio na svoju moć

U Bayernovoj pobjedi nad Real Madridom 3:1 u prijateljskoj utakmici u Houstonu Kovač je Francuza stavio u prvih 11, gdje su mu partneri u veznom redu bili Thiago Alcantara i Renato Sanches.

Tolisso je u 15. minuti zabio gol završivši lijepu akciju Bavaraca, da bi teren napustio u 72. minuti, odigravši najviše minuta od svih veznjaka iz prvih 11 u toj utakmici.

Bayernov rekorder, za prijatelje - Coco, letio je po cijelome terenu kao pravi "box-to-box" veznjak, što mu je i zadaća.

"Coco? Kao da nam je stigao novi igrač"

Upravo jedan takav Kovaču je bolno nedostajao prošle sezone, između ostalog.

"Coco? Kao da smo doveli novog igrača! Zbog ozljede je prošle sezone sudjelovao samo u drugom poluvremenu finala njemačkog kupa. Danas smo vidjeli da on ima vrlo dobru viziju igre, izvrsno pozicioniranje, opasan je pred golom. I da, sretan sam što sam to sve vidio od njega i nadam se da će nastaviti tako uspješno igrati", nahvalio ga je bivši hrvatski izbornik nakon Reala.

Govorio je Kovač i o utakmici protiv Zidaneovog Reala.

"Čestitao bih i nama i Realu na odličnoj utakmici. U prvom poluvremenu se igralo jako dobro i obje momčadi su imale dobre šanse. Napadački smo igrali stvarno odlično, ali morat ćemo se popraviti u fazi obrane. No, zadovoljan sam, dobro je bilo", kratko je za klupsku stranicu rekao Kovač.

Sljedeću provjeru Bayern ima u srijedu protiv Milana, a 30. srpnja u Münchenu na Audi Cupu igra protiv Fenerbahčea.

Prvu službenu utakmicu Kovačeva momčad igra 3. kolovoza u superkupu protiv Borussije, devet dana kasnije u kupu igra protiv Energie Cottbusa, a prvu utakmicu u Bundesligi Bayern igra 16. kolovoza protiv Herthe.

Pročitajte više