KRAJ JEDNE ERE Jaromir Jagr odlazi iz NHL-a, ali je u Češkoj već rasprodao sve utakmice do kraja sezone

Foto: Getty Images/Guliver Image

JEDNA OD najvećih karijera u sportu općenito, ona neuništivog Jaromira Jagra, polako se bliži kraju. Jedan od najvećih hokejaša svih vremena raskinuo je ugovor s Calgary Flamesima i vratio se nazad u Češku, no ne misli prestati s igranjem.

Jagr karijeru nastavlja u drugoligašu Kladnom, klubu čiji je vlasnik i s kojim će do kraja sezone pokušati izboriti plasman u češku Extraligu. Jagr je ove sezone potpisao jednogodišnji ugovor s Flamesima, ali zbog ozljede nije previše igrao i Calgary ga je prepustio Kladnom uz opciju da ga pozovu nazad ako će im trebati za doigravnaje.

Postoje sportaši. A postoji i Jaromir Jagr

No, Jagr je u velikoj objavi na Facebooku fanovima indirektno dao do znanja da možda više neće igrati, iako ima veliku želju pomoći svojem klubu. Češka legenda ima velikih problema s koljenom, koje mu onemugućuje da igra pod maksimalnim opterećenjem. Odnosno, snaga i izdržljivost, koje su mu svih ovih godina bili najveći aduti, više ne mogu doći do izražaja.

"Ne bih želio da gledatelji u Americi plaćaju ulaznice kako bi gledali starog dedu kako se vuče po ledu. Žao mi je što je ovako ispalo, nadao sam se boljoj sezoni, ali vidjet ćemo. Kad opteretim koljeno pod određenim kutem, mišić kao da mi se ugasi i nemam šanse u punom kontaktu protiv drugih igrača", napisao je Jagr koji će u Češkoj odraditi preglede i konzultacije sa svojim liječnikom i onda odlučiti što i kako dalje, iako će najvjerojatnije možda već sutra zaigrati za Kladno.

Te utakmice bit će ipak neusporedivo lakše od onih u NHL-u. I dok mu u Americi polako počinju pisati oproštajne tekstove od NHL-a, iz kojeg je otišao na "mala vrata", u Češkoj vlada euforija. Benatky nad Jizerou, klub koji je u subotu domaćin Kladnom, a koji u prosjeku gleda 276 gledatelja, preselio je utakmicu u dvoranu kapaciteta 7500 gledatelja jer dolazi Jagr.

Svi ostali klubovi s kojima Kladno igra do kraja sezone objavili su da su te utakmice do kraja sezone rasprodane. Bude li sve u redu, očekuje se da bi Jagr možda mogao zaigrati i na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama na kojem prvi put od 1998. godine neće biti igrača iz NHL-a.

Pročitajte više