Kraj karijere za tenisača čiji rekordi nikad neće biti srušeni

Foto: Profimedia

JOHN ISNER poražen je u meču 2. kola US Opena. Bolji od dvostrukog četvrtfinalista posljednjeg Grand Slam turnira u godini i nekoć osmog tenisača svijeta bio je Michael Mmoh, koji je slavio preokretom 3:6, 4:6, 7:6(3), 6:4, 7:6(7). U meču dvojice Amerikanaca s pozivnicama organizatora slavio je 25-godišnjak, koji će ostati upamćen kao tenisač koji je poslao Isnera u mirovinu.

Meč u 2. kolu US Opena bio je i posljednji u karijeri tenisača koji je osvojio 16 titula i koji će ostati zapamćen kao jedan od tenisača s najboljim servisom na Touru. U mirovinu je otišao kao tenisač s najviše ispucanih neobranjenih servisa. U posljednjem meču karijere ispalio ih je 48, a u mirovinu otišao s njih 14.450.

Isner: Ni za čime ne žalim

"Mislim da sam napravio najviše što sam mogao u karijeri. Nisam mogao niti sanjati da ću toliko dugo biti tako uspješan. Jedno je sigurno, ni za čime ne žalim", rekao je 38-godišnji u kratkom presjeku svoje karijere.

Dio nje je i povijesni meč koji je odigrao na Wimbledonu 2010. godine protiv Nicolasa Mahuta u kojem je pobijedio nakon 138 odigranih gemova samo u posljednjem setu. Meč je završio 6:4, 3:6, 6:7(7), 7:6(3), 70:68 i postao je klasik i prije no što je bio završen.

Zauvijek će ostati povezan s Wimbledonom

Najduži meč ikad (11 sati i pet minuta), najduži odigrani set (8 sati i 11 minuta), najviše gemova u jednom setu (138), najviše gemova u meču (183), najviše asova u meču (113), ukupno asova u meču (216), najviše poena u meču (980), samo su neki od rekorda koji će se vezati za Isnera i taj meč 1. kola Wimbledona razvučen na tri dana.

Njegov servis od 253 km/h ATP predstavlja najbrži servis svih vremena, a mnogi umirovljeni i aktivni tenisači rekli su da je upravo početni udarac 208 cm visokog tenisača bio udarac koji se u tenisu najteže mogao braniti.

"Moja ostavština? Nisam siguran. Želim da me se pamti kao igrača s kojim se lako moglo složiti na terenu. Imao sam sjajan odnos s dečkima starijima od sebe, vršnjacima i onima mlađima. Želio bih da me se tako pamti, kao nekog tko je bio ljubazan i s kim se bilo lako slagati", rekao je na oproštaju.

Pročitajte više