Kraj prijelaznog roka: Robinhov prelazak u Milan od 18 milijuna eura rekord zadnjeg dana

POSLJEDNJEG dana prijelaznog roka bilo je iznimno uzbudljivo na europskom nogometnom tržištu. Kao i obično, dosta toga se dogodilo u zadnjim satima kolovoza.

Uz još nepotvrđeni prelazak Rafaela van der Vaarta iz madridskog Reala u Tottenham (posao vrijedan osam milijuna eura se zakomplicirao jer su Spursi zakasnili s papirologijom), najveći transfer utorka bio je potvrda Robinhova angažmana u Milanu uz odštetu od 18 milijuna eura. Poslije Zlatana Ibrahimovića, nestašni Brazilac druga je velika riba prijelaznog roka koju su upecali Rossoneri, slijedom čega je i pala odluka o prodaji Huntelaara Schalkeu (13 milijuna eura) te slanju Borriella na posudbu u Romu. Također, nakon devet godina na San Siru, Kakha Kaladze napustio je Milan i skrasio se u Genoi.

Osim Huntelaara, klub iz Gelsenkirchena jučer je potvrdio i dolazak Jurada iz Atletico Madrida te Lilleova Nicolasa Plestana, koji će dodatno zaoštriti konkurenciju Ivanu Rakitiću u veznom redu Magathova sastava.

Među najveće jučerašnje transfere spada i prelazak Asamoaha Gyana u Sunderland za 14 milijuna eura (i time postao najveća kupnja u povijesti Crnih mački) Prošle godine je Sunderland platio 10 milijuna funti za dotadašnjeg Tottenhamova napadača Darrena Benta.

Zvjezdan Misimović je prelaskom u Galatasaray za osam milijuna okončao iščekivanje Hajdukovih fanova glede ostanka Senijada Ibričića na Poljudu, Mauro Camoranesi Juventus je zamijenio Stuttgartom, a zamjenu za Nikicu Jelavića bečki Rapid pronašao je u Jan Vennegoor of Hesselinku (Austrijanci su Nizozemca angažirali kao slobodnog igrača).

Posudbe: Plete u Tottenhamu, Hleb u Birminghamu, Stoke doveo Gudjohnsena i Pennanta


Posudbe igrača diljem Europe sve su veći trend, što je potvrđeno i jučer. Priliku za novo dokazivanje Stipe Pletikosa dobit će u Tottenhamu, gdje će provesti idućih godinu dana na posudbi iz moskovskog Spartaka.

Novi trener Juventusa Luigi del Neri dobio je dvije nove opcije u kadru - Staroj dami posuđeni su stoper Napolija Leandro Rinaudo i ljevonogi Arsenalov veznjak Armand Traore. I Stoke City je iskoristio mogućnost posudbe za dolazak dvojice igrača koji bi im trebali pomoći u borbi za opstanak u Premiershipu - Eidur Gudjohnsen stigao je iz Monaca, a Jermainne Pennant iz Zaragoze.

Slanjem na posudbu u Galatasaray odnosno Panathinaikos Liverpool se riješio Emiliana Insue i Damiena Plessisa, Cityjev Felipe Caicedo igrat će za Levante dok se Birmingham City osnažio dovođenjem Barcelonina Aliaksandra Hleba.

Pročitajte više