Kraj za europskog šampiona, Montepellier izbacio Kielce

Foto: Getty Images / Guliver Image

RUKOMETAŠI mađarskog Pick Szegeda, francuskog Montpelliera i njemačkog Flensburg-Handewitta posljednji su sudionici četvrtfinala Lige prvaka. Prije njih mjesto među osam najboljih izborili su i PSG, Veszprem i THW Kiel, dok su direktan plasman u četvrtfinale osigurali Vardar i Barcelona.
 
Pick Szeged je mjesto u četvrtfinalu osigurao s dvije pobjede protiv danskog Bjerringbro-Silkeborga. U prvom susretu Pick je na gostovanju slavio 26:24, a potom prolaz potvrdio pred svojim navijačima pobjedom 33:24.
 
Mađare su do slavlja predvodili Sergej Gorbok, Jonas Kallman i Stas Skube sa po sedam golova. Hrvatski rukometaš Denis Buntić je zabio dva gola, dok se Alen Blažević nije upisao među strijelce. U redovima gostujućeg sastava najefikasniji su bili Sebastian Skube sa šest i Nikolaj Markussen s pet golova.
 

S dvije pobjede u četvrtfinale je ušao i Montpellier koji je slavio protiv Vive Tauron Kielcea 33:28 pred svojim navijačima, te 28:26 u uzvratu. Francuze su do slavlja u Poljskoj predvodili Jure Dolenc sa sedam i Mathieu Grebille s pet golova. U redovima Kielcea najefikasniji su bili Michal Jurecki sa sedam i Krzysztof Lijewski sa šest golova. Manuel Štrlek je zabio jedan gol.
 
Flensburg-Handewitt je također dobio obje utakmice osmine finala protiv bjeloruskog Meškova iz Bresta. Njemački sastav je u gostima slavio 26:25, a plasman među osam najboljih potvrdio je u svojoj dvorani pobjedom 28:26.
 
Rasmus Lauge Schmidt sa sedam, te Hampus Wanne i Anders Eggert Magnussen s po pet golova predvodili su domaćine, dok je kod Meškova najefikasniji bio Rastko Stojković s osam golova. Ivan Pešić je branio, dok se Ljubo Vukić nije upisao među strijelce.
 
U četvrtfinalu će igrati THW Kiel - Barcelona, Flensburg-Handewitt - Vardar, Pick Szeged - PSG, te Veszprem - Montpellier.
 
Prve utakmice na rasporedu su od 19. do 23. travnja, a uzvrati su 26. do 30. travnja

Pročitajte više