hrvatska - francuska

Kramarić zasad otpada. Dalić opet sve rotira

Foto: Pixsell

HRVATSKA je odradila zadnji trening prije utakmice s Francuzima sutra (20:45) na Maksimiru.

 

Zlatko Dalić poručio je da konačno želi pobjedu protiv Francuske, bez obzira na koji način.

"Briga me kako, znamo kako ne smijemo. Igramo na rezultat, ne za ljepotu. Čvrst blok i disciplina. Mi tu nešto kombiniramo i pokušavamo, a oni dođu i zabiju ti četiri gola. Dvaput smo bili bolji, iako smo izgubili. Želim da ih konačno srušimo", kazao je Dalić na presici prije nego je odradio zadnji trening.

Izbornik nam je nakon treninga telefonski kazao: "Nažalost, Andrej Kramarić vjerojatno neće moći."

To je bilo ključno pitanje oko početnog sastava. 

Napadač Hoffenheima vuče ozljedu prepone, malo trenira, malo ne trenira, ali do utakmice vjerojatno neće biti spreman.Čekat će ga se do posljednjeg trenutka, ali kako smo čuli, zasad nije u stanju nastupiti u najbitnijoj utakmici ovog dijela sezone za reprezentaciju, a na okupljanje je došao kao jedan od top tri napadača Europe u ovom momentu. 

To nameće aktivaciju plana B: pomicanje Ivana Perišića na desno krilo i uvođenje mladog Domagoja Bradarića na drugu stranu. To je Dalić već najavio na poslijepodnevnom druženju s novinarima preko Zooma. 

"Perišić može gore desno, Bradarić lijevo, to je opcija koju razmatramo. Vidjet ćemo još što će biti s Kramarićem. Da, Bradarić može držati lijevu stranu, to ne bi bila greška. U svakom slučaju trebali bismo vidjeti što na desnoj strani mogu Kramarić ili Perišić", pričao je Dalić poslijepodne.

Navečer izbornik nije bio optimist oko Kramarića. 

"Vidjet ćemo, ali neće moći čini mi se", rekao nam je izbornik.

Perišić mijenja stranu, Petkoviću povjerenje 

Zato je očekivani sastav Hrvatske za sudar s Francuzima spao na jednu opciju u kojoj se Filip Uremović ističe kao stalno rješenje na poziciji desnog boka, a Petković igra u vrhu napada.

"Želim da bude onakav kakav je bio u kvalifikacijama. Želim da sačuva loptu, primi, smiri i odigra to. Važan je jer imamo brzance sa strane. Kad je pravi, Petković je veliki dobitak za nas", priča Dalić.

Barišić je spreman i kreće od prve minute, Melnjak će na klupu, a umjesto Marcela Brozovića (karton) Modriću će u sredini sekundirati Kovačić i Vlašić. 

Lovren i Vida prema najavama oko stožera vraćaju se u prvi sastav u obrani koja je u prve dvije utakmice Lige nacija primila osam golova. Duje Ćaleta-Car dobio je i iskoristio šansu u rošadi, a izbornika zbog sloma u obrani. Protiv Francuza bi od prve minute ipak mogli krenuti senatori, Dalić opet rotira sve noć prije derbija. Za prolaz dalje u elitnoj skupini Lige nacija, koja se zbog koronakrize i pomaka u kalendaru pretvorila u pripreme za Euro, Hrvatska mora pobijediti Francuze. 

MOGUĆI SASTAV ZA FRANCUZE: 

Livaković - Uremović, Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Kovačić - Perišić, Vlašić, Bradarić - Petković  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više