Kranjčar i društvo na Old Traffordu izbacili Manchester United iz FA Kupa!

Zgoditkom iz kaznenog udarca Sulleya Muntarija u 78. minuti, Portsmouth je u 1/4 finalu engleskog kupa pobijedio (1:0) United. Penal za goste je izborio Milan Baroš, koji je zamjenskog golmana Red Devilsa Kuszczaka (na poluvremenu zamijenio Van der Sara) natjerao da ga zaustavi prekršajem, za što je dobio crveni karton.

Kako je Manchester do tada izvršio sve tri zamjene, na gol je stao Rio Ferdinand, ali nije uspio zaustaviti udarac ganskog veznjaka.

Niko Kranjčar je igrao sve do 81. minute kada ga je zamijenio Richard Hughes. Kranjčar je zaslužan za zgoditak jer je u kontri iz koje je izboren kazneni udarac odlično asistirao Barošu koji je izbio sam pred Unitedovog vratara i prisilio ga na prekršaj.

Pobjeda za goste je tim vrijednija jer je Alex Ferguson, suprotno najavama, izveo najjači sastav i nikoga od prvotimaca nije poštedio nakon utakmice Lige prvaka protiv Lyona.

Pompey bio zreo za porciju

Cijela utakmica je protekla u potpunoj dominaciji Manchestera, ali domaćini nisu svoje brojne prilike i terensku inicijativu pretočiti u zgoditke.

United je imao posjed lopte čak 64 posto i čak 13 udaraca više prema vratima Portsmoutha. “Crveni vragovi” zapucali su 19 puta prema golu Portsmoutha, od čega 9 puta u okvir, dok su gosti zapucali šest puta, od čega 4 puta u okvir.

Već 19. minuti Glen Johnson izbio je loptu s crte nakon jednog udarca Carlosa Teveza. Domaćini su bili dominantni, ali su im se osvetili neiskorištene prilike. U 70. minuti Distin je opet izbio loptu s gol crte Davida Jamesa nakon jednog prodora Carricka, dok je samo četiri minute kasnije Evra pogodio stativu.

Ostali parovi 1/4 finala FA Kupa su: Barnsley - Chelsea, Middlesbrough - Cardiff i Bristol Rovers - West Bromwich Albion

Sastavi momčadi:

United: Van der Sar (Kuszczak, 45), Brown, Ferdinand, Vidić, Evra, Ronaldo, Scholes, Hargreaves (Carrick, 69), Nani, Tevez (Anderson, 69), Rooney.

Portsmouth: James, Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson, Utaka (Lauren, 74), Diop, Diarra, Muntari, Kranjčar (Hughes, 81), Kanu (Baros, 53)

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više