Esport

Kreće Fortnite ludilo! Osam milijuna dolara za dva mjeseca turnira

Screenshot: Epic Games

NEDAVNO je Epic Games potresao svijet esporta nevjerojatnom najavom kako su osigurali 100 milijuna dolara za jednu natjecateljsku sezonu u Fortniteu! Priča je napokon poprimila konkretne razmjere najavom Summer Skirmish tjednih turnira kroz koje će u naredna dva mjeseca biti podijeljeno osam milijuna dolara. 

>100 MILIJUNA DOLARA ZA GEJMERE Evo koja će igra uskoro postati najbogatiji esport

Summer Skirmish kreće već ovog vikenda. Prvo je na redu duo turnir, a nagrada iznosi 250 tisuća dolara. Na turniru će se natjecati poznati igrači i streameri, a iako su njihova imena poznata, u trenutku objave članka nisu bila objavljena. Format natjecanja mijenjat će se iz tjedna u tjedan, kao i natjecatelji, zato pozorno pratite sve vijesti. Čak i ako iz nekog razloga ne stignete na Summer Skirmish, ne brinite se. Epicu je ostalo još 92 milijuna dolara za podijeliti na Fortnite turnirima. 

Fortnite će uskoro postati daleko najbogatiji esport. Samo je prošle godine na velikim natjecanjima u deset najpopularnijih esport igara podijeljeno tek nešto manje od 100 milijuna dolara, a Fortnite će sam donijeti toliko. Dosad je najbogatiji esport bio Dota 2 zbog Internationala, i dalje službenog rekordera kada su u pitanju nagradni fondovi turnira. The International 8 će se u drugoj polovici kolovoza održati u Vancouveru, a nagradni fond je trenutno 20 milijuna i 200 tisuća dolara. Sigurno će u narednih mjesec dana dodatno narasti.

Pročitajte više