Div se probudio! Barcelona razbila Deportivo 8:0, Suarez zabio četiri komada

Foto: Hina, Guliver Images/Getty Images

BARCELONA je svu negativnu energiju, koja se skupila u njima i oko njih u ovih teških mjesec dana, ispucala na sirotom Deportivu, koji je u 34. kolu Primere na domaćem terenu primio osam komada (0:8).

Katalonci slave prvi put nakon mjesec dana

Barceloni je ovo bila prva pobjeda u prvenstvu nakon više od mjesec dana. Posljednji trijumf Messija i društva dogodio se 12. ožujka protiv Getafea. Nakon te utakmice uslijedio je nevjerojatan pad forme igrača Luisa Enriquea, koji su u periodu od tri tjedna ostali bez sjajne atmosfere u svlačionici, ispali iz Lige prvaka, a povrh svega toga prokockali devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog madridskog Atletica.

Suarezov zabio četiri gola, podijelio tri asistencije

Briljatnu je utakmicu odigrao upravo Suarez koji je utakmicu završio s nestvarnim učinkom od četiri gola i tri asistencije. Urugvajac je "načeo" domaćine u 11. minuti na proigravanje Rakitića, a potom je dva puta iskoristio maestralna dodavanja Lionela Messija u 24. i 53. minuti za 2-0 i 4-0, da bi u 64. pospremio jedan otpadak u mrežu za 5-0. Uz dodavanje Rakitiću, kojega je pronašao samog na desnoj vratnici, pa hrvatskom reprezentativcu nije bilo teško s dva metra pogoditi mrežu, Suarez je u 81. minuti idealno uposlio i Neymara koji je pogodio za konačnih 8-0.


Jedini gol u kojemu nije sudjelovao Suarez postigao je mladi stoper Marc Bartra odličnim solo-prodorom u 79. minuti.

Bivši vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa s klupe je promatrao raspad sistema svoje momčad, koja trenutačno zauzima 14. mjesto sa 38 bodova.

Barca izjednačila svoj rekord

Dodajmo za kraj kako je Barcelona po četvrti put u povijest Primere stigla do ovako visoke pobjede na gostovanju. Prvi put im je to pošlo za nogom 1959. godine kada su s 8:0 svladali Las Palmas, zatim su 2010. godine istim rezultatom tukli Almeriju, a zanimljivo je kako su prošle godine izjednačili svoj rekord protiv Cordobe.

DEPORTIVO - BARCELONA 0:8

8:0

7:0

6:0

5:0

 

4:0

3:0

2:0

1:0


Sastavi:

Barcelona: Bravo - Alba, Mascherano, Bartra, Alves - Iniest, Rakitić, Busquets, Messi, Neymar, Suarez

Deportivo: Fernandez - Navarro, Sidnei, Laure, Juanfran - Mosquera, Celso Borges, Alex Bergantinos - Cani, Lucas, Oriol Riera
 

 

Pročitajte više