Kreće play-off najluđe lige. Može li Dinamo konačno srušiti prokletstvo?

Foto: Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo

DANAS kreće završnica najluđeg domaćeg prvenstva, Prve hrvatske malonogometne lige. Nakon 18 kola regularne sezone, dva splitska kluba imala su najmanje bodova. Universitas će iduće sezone igrati drugu ligu, dok će Torcida pokušati kroz doigravanje s Uspinjačom, Novom Gradiškom i Splitom zadržati svoj prvoligaški status.

Osam najbolje plasiranih klubova krenut će u borbu za titulu prvaka u nokaut sustavu u kojem prvi igra protiv osmog, drugi protiv sedmog, itd. U četvrtfinalu i polufinalu se serija igra do dvije pobjede, dok je za osvajanje titule u finalu potrebno pobijediti tri utakmice. Ovo su parovi četvrtfinala.

Novo Vrijeme - Osijek

Na papiru bi aktualni prvak države makarsko Novo vrijeme trebao imati najlakši posao. Igra protiv osmoplasiranih Osječana uz prednost domaćeg terena te je velik favorit za prolazak u iduću rundu doigravanja.

To su potvrdili sa zadnjih pet utakmica u regularnom dijelu u kojima ne znaju za poraz, a u zadnja tri susreta su pobijedili. No, nasuprot sebe imat će skoro pa jednako dobrog protivnika kada je riječ o igrama na domaćem terenu.

Naime, Osijek je u cijeloj sezoni izgubio samo jednu domaću utakmicu - protiv Futsal Dinama, dok su u šest susreta pobijedili te dvaput remizirali. U ovoj sezoni Makarani su kod kuće slavili protiv Osijeka s 4:3, dok je u gradu na Dravi bilo 5:5. Prva utakmica igra se večeras od 19:30 u Makarskoj.

⚽ MATCHDAY | SVI U DVORANU❗🥁👏 📢 PLAYOFF TIME❗ Neka dođu! 🥷🤝

Objavljuje MNK Novo VrijemeNedjelja, 23. travnja 2023.

Futsal Dinamo - Vrgorac

Bolji iz tog para će se u polufinalu križati s boljim iz ogleda između Futsal Dinama i Vrgorca. Riječ je o dvije najbolje momčadi u drugom dijelu prvenstva. Plavi nisu izgubili u nastavku sezone. U osam utakmica imali su šest pobjeda te dva remija.

Dinamo je ove sezone doveo tri ozbiljna pojačanja, bivše i sadašnje reprezentativce Tihu Novaka, Luku Perića i Kristijana Postružina te se nada da će razbiti svoje prokletstvo. Naime, u prvoj ligi igraju od sezone 2015./2016., a dosad nisu uspjeli ući u finale.

🔵 Ponedjeljak je novi petak! Vidimo se u Dvojci u ponedjeljak 24.4. u 19:00 kad nam na prvu utakmicu četvrtfinala stiže Vrgorac. ‼️ Ulaznice u prodaji na CoreEvent servisu: bit.ly/FD-VRG-ULAZNICE ➡️ Sve informacije na futsal-dinamo.hr ✅

Objavljuje Futsal Dinamo u Petak, 21. travnja 2023.

Jedini pravi kiks ove sezone je ispadanje u kupu od drugoligaša Šibenika nakon šesteraca i to na domaćem terenu. S druge strane, Vrgorčani nisu znali za poraz u prvenstvu preko dva mjeseca, sve dok ih u zadnjem dijelu prvog dijela prvenstva Dinamo nije pobijedio s 5:1. Prvi ogled igra se u ponedjeljak od 19 sati u Dvojci Doma sportova.

Olmissum - Futsal Pula

Najveći derbi četvrtfinala igrat će drugoplasirani Gusari iz Omiša i Puljani. Olmissum je, podsjetimo, bio dvostruki uzastopni prvak Hrvatske sve dok prošle sezone Novo vrijeme nije prekinulo njegovu dominaciju.

U finalu su Makarani pobijedili baš Pulu, koja u Omiš stiže kao aktualni viceprvak, ali i osvajač kupa. Momčad koja je prije dvije godine igrala u drugoj ligi ove sezone je već igrala Ligu prvaka, a tamo je koštala veliku Barcelonu prolaza u iduću rundu.

Prvi susret igra se na omiškom Ribnjaku u ponedjeljak od 19 sati. Omišani imaju prednost domaćeg terena, ali kvaliteta koju Pula ima, kao i činjenica da se nakon relativno slabog prvog dijela sezone može samo podići tjera ih na veliku dozu opreza.

Square - Crnica

Danas od 19:30 u Dubrovniku Square dočekuje Šibenčane. Domaćin je možda i najugodnije iznenađenje prvenstva, a ionako kvalitetnoj kralježnici momčadi je početkom sezone priključen Dario Marinović, jedan od najboljih hrvatskih futsal igrača u povijesti.

S druge strane, Crnica je jedna od najvećih nepoznanica. Baš svaku ekipu mogu dobiti, ali i od nje izgubiti. U slučaju da se razbrani Žarko Luketin, najbolji hrvatski golman, Square bi se mogao jako namučiti.

💥 DOIGRAVANJE ZA PRVAKA Square - Crnica 💥 😎 Mi smo spremni na terenu, ali trebamo pomoć s tribina, jasan je trener Antun Bačić dan uoči početka doigravanja za prvaka Hrvatske 🏆 #ajmoSquare 💙❤️

Objavljuje MNK Square Dubrovnik u Subota, 22. travnja 2023.

Već smo pisali o zanimljivosti i posjećenosti domaće futsal lige u sportu koji ima sve karakteristike nacionalnog. Za otprilike mjesec dana saznat ćemo tko će nas predstavljati u Ligi prvaka, a futsal je i po tom kriteriju u zadnjih desetak godina jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova.

Pročitajte više