Kruno Jurčić se vratio u Maksimir, Ferenčina preuzeo Slaven Belupo

KRUNO JURČIĆ vratio se na Maksimir. Ali ne ponovo u Dinamo već kao trener Lokomotive. Lokosi su tako dobili trećeg stratega u sezoni nakon Roya Ferenčine i Ljupka Petrovića. Petrović je otišao nakon domaćeg poraza od Intera 4:2, a Lokomotiva je nakon 21 kola na ljestvici treća odozdo. Ispod su samo Istra i Hrvatski dragovoljac.

Jurčić je preuzeo Dinamo u ožujku 2009. godine, nakon Marijana Vlaka, koji je uskočio usred naprasnog razlaza s Brankom Ivankovićem. U Europa ligi Dinamo s Jurčićem nije uspio proći skupinu, u ključnoj, posljednjoj utakmici na domaćem terenu pobijedio ih je Temišvar 2:1.

Istovremeno, Dinamo je furiozno gazio u prvenstvu, već nakon pet kola znalo se da će Modri uzeti i svoj 12. naslov prvaka, ali u nastavku sezone igra Dinama bila je neprobavljiva, a prednost se polako, ali sigurno topila. Na kraju, Dinamo je uzeo naslov sa svega četiri boda prednosti, a Jurčić se usput i brutalno zaratio s novinarima. Loša igra natjerala je Zdravka Mamića da kaže "Jurčić je izgubio kredibilitet", a kako su iz Dinama rekli sam je zatražio raskid ugovora. Nakon toga je bio bez angažmana, a sad je ponovo blizu Zdravka Mamića, u filijali Dinama. Jurčić je u karijeri još vodio Istru i Slaven Belupo.

I Slaven dobio novog trenera


Uprava Slaven Belupa na sinoćnjoj sjednici izabrala je nasljednika Mile Petkovića koji je nedavno dao ostavku na mjesto trenera. To je Roy Ferenčina, bivši igrač kluba i nekadašnji trener Lokomotive.

Ferenčina je u Koprivnici igrao od 1998. do 2005. i upisao 17 nastupa. Nakon toga je bio pomoćnik treneru Elvisu Scoriji, a onda je sjeo na klupu Lokosa. Pred njim je velik posao jer je Slaven tek na 11. mjestu i još nije siguran u ostanak u ligi.

"Situacija nije ugodna, čeka nas težak posao do kraja prvenstva, ali vjerujem u momčad koja ima kvalitetu. Očekujem da nas u sljedećim utakmicama u velikom broju podrže i navijači, jer njihova potpora iz gledališta i te kako će nam biti potrebna",  rekao je Roy Ferenčina.

Pročitajte više