Simon: Srbi su nas kaznili

Foto: Hina

HRVATSKA je eliminirana od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Momčad Aca Petrovića izgubila je 86:83, a nakon utakmice Krunoslav Simon označio je ključni dio susreta, a to je početak drugog dijela.

"Idemo doma, nažalost. Naš san je završio. Ključan je bio ulaz u drugo poluvrijeme, kad smo im lako dali da se razigraju, kad su praktički njihovi najbolji igrači imali lake šuteve i tu su se oni odvojili na nekih 14 poena, što je jako teško bilo stići. Stvarno smo dali zadnji atom snage i probali se vratiti, ali je Srbija kvalitetna momčad i, nažalost, nije išlo do kraja", rekao je Simon, koji je postigao osam poena.

"Srbija kažnjava i najmanju pogrešku"

Hrvatska je na poluvremenu imala vodstvo 38:32, no u nastavku je Srbija uspjela preokrenuti situaciju.

"Kad se igra s ekipama tako visoke kvalitete oni kažnjavaju i najmanju pogrešku i ne ovisi baš sve o nama. Sigurno da smo mi tu pogriješili te da smo napravili puno loših stvari, ali treba to pripisati njima. Igrali su svoju igru i iskažnjavali su nas. Nažalost, nismo im se u tom dijelu uspjeli oduprijeti", priznaje Kruno.

"Skrivali smo nedostatke do sada"

Bojan Bogdanović i društvo odigrali su sjajno do sada u Riju, no na kraju su morali potpisati poraz u borbi za povijesno polufinale.

"Igramo sa sedam-osam igrača. Roko je ušao u problem s penalima i igrali smo bez playa... To su stvari koje svi znaju od početka i koje mi znamo. Do sada smo uspješno skrivali te neke nedostatke koje imamo, ali su oni ovog puta to kaznili i izgubili smo utakmicu", zaključio je Simon.

 

Pročitajte više