LIGA PRVAKA

Krznar najavio uzvratnu utakmicu Dinama i Valura. Evo što očekuje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama u srijedu će u 22 sata započeti uzvratnu utakmicu 1. pretkola Lige prvaka protiv Valura u Reykjaviku.

Dinamo je u prvoj utakmici imao prednost 3:0 i jedanaesterac za povećanje prednosti, a potom promašio najstrožu kaznu i primio dva gola za konačnih 3:2. Taj je susret igran na Maksimiru na 36 Celzijevih stupnjeva, uzvrat će biti odigran na osjetno hladnijih desetak stupnjeva i to na umjetnoj travi.

''Sve je spremno, momčad je raspoložena, željna nogometa i nadam se da će potvrditi ono što smo propustili u prvoj utakmici, a to je siguran prolaz u sljedeće pretkolo. Mislim da ćete se svi složiti s tim da je i u prvoj utakmici bila vidljiva razlika u kvaliteti, ali isto tako se pokazalo, kao i tisuću puta dosad u nogometu, da momčadi koje pokažu veliko srce, strast i nikad ne odustaju mogu nadoknaditi zaostatak u kvaliteti. To je Valur napravio u Zagrebu. Naši su igrači svjesni toga da su propustili mogući laganiji put prema sljedećem krugu i sad ćemo morati na Islandu tražiti prolaz na teži način. Ali, naša je momčad uvijek reagirala dobro u trenucima kad su pred njom bili teški izazovi'', rekao je u najavi utakmice Dinamov trener Damir Krznar i dodao:

''I nakon analize teško je upirati prstom u pojedinca i tražiti krivca. Odgovornost je na cijeloj momčadi zajedno s nama u stožeru. Dogodilo se izvjesno opuštanje iako tu nije bilo nekakvih znakova drastičnog posustajanja. Ali, sigurno je u podsvijesti bilo lagano opuštanje nakon vodstva s 3:0. Dogodile su se individualne pogreške kakve se događaju jednom u 1000 utakmica. Moramo uzvratu pristupiti studiozno, s velikom energijom i željom, onakvom kakvu je Valur pokazao u Zagrebu. U tom će slučaju naša kvaliteta doći do izražaja.''

''Moramo biti ozbiljni, iznimno je velik ulog u pitanju. Ali, mi svakoj utakmici pristupamo ozbiljno jer time pokazujemo i poštovanje prema vlastitoj momčadi. Tražimo standardizaciju udarnog sastava i u tom smislu počinjemo već na Islandu'', dodao je Krznar koji je odgovorio i na pitanje kako će Dinamo igrati u slučaju eventualnog gola domaćih igrača.

''Pripremali smo se za svakakve scenarije pa i za to. U nogometu je sve moguće, ali bitno je samo ostati u fokusu, usredotočiti se na zadatke, kako pojedinačne tako i momčadske. Kad je Dinamo takav, dakle kad je 'unutra', kad je odgovoran, studiozan, posvećen zadacima, nikakav razvoj situacije ga neće poljuljati. Krenut ćemo autoritativno, onako kako to Dinamu dolikuje'', zaključio je Dinamov trener.

Pročitajte više