Dinamo u Europi

Krznar: Za Omoniju ćemo morati biti puno ozbiljniji i na većoj razini

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je pobijedio Valur na Islandu 2:0 golovima Luke Ivanušeca i Mislava Oršića te potvrdio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Ondje će igrati protiv ciparske Omonije.

"Možemo biti zadovoljni, cilj smo izvršili. Mirno, rutinirano, opet i s crnim rupama, ali to je razumljivo. Sve u svemu smo zadovoljni", započeo je Krznar pa dodao:

"Oni nisu pokazali želju da se otvaraju osim u kontrama. Mi smo bili strpljivi i čekali priliku. Oni su stvorili neke šanse u drugom dijelu, ali mi smo ih ponudili i na tome moramo raditi. Ritam je možda bio nešto slabiji nego dosad, ali moramo u obzir uzeti okolnosti kao što su put i vrijeme."

Najavio je da će odmarati igrače u prvom kolu HNL-a protiv Slaven Belupa.

"Većina igrača koja je igrala danas neće igrati protiv Slavena, odmorit ćemo ih i dati priliku drugima. Za Ciprane ćemo morati biti puno ozbiljniji i na većoj razini ako mislimo proći, a očekujemo prolazak dalje", zaključio je.

Idući je izjavu dao strijelac prvog gola Luka Ivanušec.

"Odigrali smo prvo poluvrijeme bolje od drugog, malo smo se opustili pa su nam uzeli loptu, ali na iskustvo smo dovršili posao. Što se tiče mog gola, Majer me sjajno vidio u međuprostoru, krenuo sam okomito, gurnuo kroz noge protivniku i pogodio u suprotni kut. Dobro otvaranje sezone, jedva sam čekao da krene. Umjetna podloga nam je pomogla da nam lopta bude brža, a nije bilo prehladno. Lagano smo se prilagodili."

Mislav Oršić se požalio na teren.

"Sve nas boli poslije ovog. Bilo je teško igrati na tom terenu, dok nam je vrijeme čak i odgovaralo nakon vrućina u Hrvatskoj. Bilo je bitno da u prvom dijelu ostanemo mirni, da ne stvorimo nervozu i kad smo zabili gol, sve je funkcioniralo. Ovo je dobar start. Omonia još nije tema, fokus je na Slavenu."

Pročitajte više