četvrtfinale europa lige

Krznar zabrinut uoči Villarreala. Dva važna igrača vjerojatno neće igrati

Foto: Screenshot

DINAMO sutra, od 21 sat na Maksimiru, protiv Villarreala igra prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige.

Nakon senzacionalnog izbacivanja Tottenhama hrvatski prvak dočekuje vrlo dobri Villarreal protiv kojih će, ako je suditi prema izjavama trenera Damira Krznara, igrati bez Brune Petkovića ili Marija Gavranovića, a možda i bez obojice. Gavranović je zaradio lakšu rupturu mišića na utakmici sa Šibenikom, a Petković je ozlijedio rame na susretu s Goricom.

Veliki problemi s napadačima

"Teško da će Gavranović konkurirati, a Petković je odradio dva treninga. Nije on još stopostotan i s liječnikom ćemo odlučiti hoće li igrati s nekom blokadom ili neće. Ako će igrati, to će biti petnaest ili dvadeset minuta, no o tome ćemo odlučiti sutra", rekao je Damir Krznar na press konferenciji uoči utakmice.

Villarrealov trener Unai Emery nahvalio je njegovu momčad i u najavama utakmice rekao da je Dinamo izbacio jednog od favorita za osvajanje natjecanja.

"Nakon utakmice protiv Tottenhama smo dobili komplimente i od Mourinha koji je postavio najjači sastav u obje utakmice i to očekujem i od Emeryja. Nitko nas više ne smatra nekakvim autsajderom i zato je naša uloga malo i teža. No Villarreal je favorit, a mi smo iz sjene spremni napraviti još jedno čudo", rekao je Krznar pa dodao:

"Kakav Dinamo možete očekivati? Pa malo prilagođen Villarrealu. Morat ćemo paziti na Pareja i Morena koji ulazi u međuprostor i stvara jako puno nemira najboljim momčadima na svijetu. U fazi napada naša standardna igra, dobra kontra iz čvrstog bloka, ali ćemo pokušati kroz posjed ugroziti Villarreal".

Villarreal nezgodniji od Tottenhama

Dinamo je protiv Tottenhama bio veliki autsajder, ali je napravio senzaciju. Kladionice mu daju nešto veće šanse protiv Villarreala, a Krznar je otkrio koju utakmicu je bilo teže pripremati.

"Samim time što smo Tottenham prošli, bilo bi logično da kažem da nam oni više leže. Villarreal je potpuno drukčija momčad. Tottenham igra jako okomito s kratkim dodirima, Španjolci vole posjed, igrati od golmana, koja igra tika-taka nogomet. Takvoj momčadi je teže parirati jer se dogode trenuci u kojima si dugo bez lopte i to treba istrpjeti. Moramo igrače uvjeriti da to nije nužno loše, da moramo biti strpljivi i da zatvaramo međuprostore. U pripremi utakmice, Villarreal je bio teži za pripremiti momčad", kazao je Krznar.

Novinari su ga pitali je li se čuo sa Zoranom Mamićem koji se trenutačno nalazi u Dubaiju.

"Čuo sam se sa Zoranom Mamićem, ali smo više pričali o plaži na kojoj smo bili zajedno. Iznio sam mu par svojih ideja, a on je odgovorio 'Nisam odavde'", kazao je Krznar.

Pročitajte više