Kukoč dolazi gledati Partizan. Prisjetimo se kako mu se Beograd naklonio uoči rata

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

KOŠARKAŠI Partizana večeras čeka dvoboj s grčkim Olympiacosom u beogradskoj Areni u 32. kolu Eurolige. Partizanu je pobjeda veoma bitna jer izabranici Željka Obradovića u posljednja tri kola love poziciju u play-inu kroz koji bi mogli osigurati doigravanje.

Dodatnu dimenziju večerašnjoj utakmici daje činjenica kako ni Olympiacos još nema zagarantiranu poziciju u doigravanju, a uz to se radi o klubu s tradicionalno dobri odnosima s Partizanovim najvećim rivalom Crvenom Zvezdom. Arena će najvjerojatnije biti ispunjena budući da je Partizan već dvije sezone najgledanija ekipa u Europi.

Ovacije Kukoču uoči rata

Među 29 tisuća gledatelja bit će i hrvatske legende Toni Kukoč i Dino Rađa. Navijači Partizana naročito se rado sjećaju Kukoča, trostrukog prvaka NBA lige i Eurolige. Krajem osamdesetih Jugoplastika i Partizan bili su veliki rivali, a naročito se pamti finalna serija prvenstva Jugoslavije 1991. godine.

Bio je travanj, neposredno pred rat, a Jugoplastika je nakon dvije pobjede stigla u goste Partizanu u Halu sportova na Novom Beogradu. Splićani su tamo predvođeni sjajnim Kukočem deklasirali Partizan rezultatom 86:64. Nekoliko minuta prije kraja Kukoč je izašao iz igre i dobio ovacije tribina.

Bila je to posljednja utakmica prvenstva Jugoslavije. Splićanin je kasnije ovacije u Beogradu nazvao jednom od najljepših uspomena. Partizan je godinu dana kasnije bio prvak Europe u prvoj trenerskoj sezoni Željka Obradovića koji je kasnije postao najtrofejniji trener u povijesti Europe, a Partizan trenira i danas.

Pročitajte više