KUP OD 14:00 Vatreno na Šubićevcu, praznik u Zelini i derbi u Varaždinu

Hrvoje Jelavić/Pixsell

OD 14 sati počinje rasplet osmine finala Hrvatskog kupa. Centralne utakmice su one u Zelini gdje istoimeni domaćin dočekuje Dinamo, odnosno u Šibeniku, gdje na Šubićevac stiže Hajduk.

Ta se utakmica igra od 16 sati, a od 19 je na rasporedu ona najjača, barem po renomeu klubova, Varaždin - Rijeka.

Šibenik, danas drugoligaš, očekuje pun stadion. Pustili su u prodaju četiri tisuće ulaznica, a na gostujućoj tribini ima mjesta za oko 400 navijača Hajduka. Doduše, u Šibeniku postoje brojni navijači Bilih pa bi oni trebali kupiti ulaznice za zapadnu tribinu. 

Prošle godine Šibenik i Hajduk su se također susreli u osmini finala na istom ovom mjestu i Splićane je dalje odveo slobodnjak Andrea Fomitschowa. Nažalost, tada su se uoči utakmice potukli navijači usred Šibenika, a na samom meču palo je 12 kartona.

Niz igrača veže igranje za oba kluba u prošlosti, jedan od takvih je i Boris Pandža koji će danas Šibenčane predvoditi protiv kluba u kojem je izgradio svoje nogometno ime.

Kung fu Pandža na svoj Hajduk u dresu omraženog im rivala

Zoran Vulić uoči utakmice je kazao kako Šibenik neće spustiti gaće samo zato što na Šubićevac dolazi Hajduk.  (VIDEO) 

Derbi prije godinu dana su obilježili i veliki neredi u centru Šibenika, gdje je privedeno 50 osoba i veliki broj osoba je ozlijeđen. Policija danima vrši sigurnosnu pripremu za današnji revanš. 

Dinamo se poslije europske idile mora prebaciti na zadaću u kupu. I to nakon što su u Mravincima prošli rundu ranije pomoću sumnjivog penala. Njihov novi protivnik je Zelina, član 4. HNL Zapad.

A u Zelini u kojoj je nekad igrao i Edin Mujčin - dašak romantike. Najbolji igrači su prekaljeni malonogometaši i osvajači legendarne Kutije Šibica, Mario Švigir i Mario Rac.

Oni su glavne prijetnje Dinamu koji u Zelinu stiže šest godina nakon, za domaće, povijesne utakmice u kupu protiv Hajduka. 

Na stranici četvrtoligaša procjena je kako zapadna tribina stadiona neće biti dovoljna za sve zainteresirane. Kapacitet joj je nešto manji od tisuću sjedalica pa se radi na povećanju kapaciteta.

Montažne tribine postavit će se na svim stranama oko terena, dodatna na parkiralištu zapad, na sjevernoj strani, na istočnoj i na južnoj strani, što bi u konačnici trebao biti kapacitet od blizu dvije tisuće mjesta.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Varaždinu gdje, nominalno, najbolji drugoligaš dočekuje ponajbolju hrvatsku momčad, Rijeku.

A na njih će jurišati Leon Benko koji je svojevremeno golovima oduševljavao Armadu. Branko Karačić, trener domaćina, ovako je najavio utakmicu:

"Mi se moramo fokusirati na naš osnovni cilj, a to je ulazak u 1. HNL. Bez obzira na to mislim da ćemo sve dati protiv jedne kvalitetne Rijeke. Pa, ako nas na neki način podcijene, a mi budemo nadahnuti, zašto ne bi napravili iznenađenje. Međutim, igrat ćemo bez opterećenja. Ta utakmica treba biti igračima užitak igranja u kojoj bi se po mogućnosti trebali kvalitetno suprotstaviti Rijeci. Uz malo sreće možemo i izbaciti Rijeku iz Kupa. Leon Benko ima pravo igrati u srijedu i sigurno je vrlo bitan igrač za nas" rekao je Karačić.

PAROVI OSMINE FINALA:

Od 14 sati:

Krk - Osijek
Marsonia - Slaven Belupo
Vinogradar - Jadran Luka Ploče
Zelina - Dinamo

Od 16 sati:

Šibenik - Hajduk

Od 19 sati:

Varaždin - Rijeka

JUČER:

Inter - Istra 1961 2:1
Zadar - Lokomotiva 1:3

Pročitajte više