Kup UEFA: Incidenti obilježili uzvratni dvoboj Feyenoorda i Sportinga

Trener nizozemskog nogometnog velikana Feyenoorda Ruud Gullit za ispadanje je svoga kluba iz Kupa UEFAe od portugalskog Sportinga optužio navijače koji su svojim incidentnim ponašanjem prouzrokovali dva prekida uzvratne utakmice koja se igrala u Rotterdamu u četvrtak navečer.

Utakmica je bila prekinuta u prvom poluvremenu nakon što je jedna petarda pala u neposrednu blizinu vratara Sportinga, a zatim i na 20 minuta u drugom poluvremenu jer je Rui Jorge pogođen tvrdim predmetom nakon što je Sporting poveo sa 1-0 u 62. minuti.

Sporting je, nakon 2-1 pobjede u prvoj utakmici u Lisabonu, istim rezultatom slavio i u uzvratu u Rotterdamu.

"Igrači su se vrlo teško mogli koncentrirati na igru nakon incidenata. Kada je utakmica bila prekinuta, u svlačionici su svi šutjeli. Nismo ispali samo zato što je protivnik bio bolji, već i zato što su nam odmogli vlastiti navijači", rekao je Gullit.

Zbog spomenutih incidenata UEFA bi trebala oštro kazniti Feyenoord, pa je stoga glavni direktor kluba iz Rotterdama Jan Willem van Dop već pokušao minorizirati događaje sa De Kuipa.

"Teško je predvidjeti kako će UEFA reagirati, ali ne bismo trebali pretjerivati. Prema TV-snimci jasno je vidljivo kako je petarda eksplodirala barem šest metara od vratara Ricarda, a da je igrač Sportinga koji je pogođen svojim ponašanjem isprovocirao gledatelje nakon što je njegova momčad povela. Znači, oba su slučaja prenapuhana. Pokušat ćemo pronaći izgrednike i kazniti ih. Već smo se ispričali članovima Sportinga kojima je jasno da naš klub nije kriv za incidente, već da su krivi pojedinci", kazao je Van Dop.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više