ATP

Kurir: Đoković ima rijetku bolest. Evo zašto se ne mora cijepiti

Foto: EPA

NOVAK Đoković nastupit će na Australian Openu i pokušati osvojiti svoj deseti naslov na tom turniru. Eventualni trijumf bio bi mu 21. na turnirima iz Grand Slam kategorije i njime bi postao igrač s najviše osvojenih titula s četiri najveća teniska turnira. Donedavno se nije niti znalo hoće li Đoković prema Melbourneu, a otkriveno je da će ondje nastupiti uz liječničko izuzeće.

Ono će Đokoviću, a može i drugim tenisačima i tenisačicama, poslužiti kao "propusnica" ako nisu obavili cijepljenje, koje je nužno za nastup na Australian Openu. U tekstu pod naslovom 'Novak ima rijetku bolest! Evo zašto se Đoković ne mora cijepiti', srpski Kurir navodi koji je razlog tom izuzeću.

Ide po 10. Australian Open

"Đoković je spomenuto liječničko izuzeće da smije igrati necijepljen dobio zahvaljujući celijakiji, koja mu je skoro uništila karijeru. Riječ je o bolesti u kojoj je tijelo intolerantno na gluten, koji se nalazi u brašnu i proizvodima u kojima se ono koristi, a što je Novak, srećom, na vrijeme otkrio, promijenio prehranu i postao najbolji tenisač današnjice, a vjerojatno i svih vremena", navodi Kurir pozivajući se na srpski Telegraf.

"Novak je uspio dokazati da mu problem s celijakijom može izazvati ozbiljne komplikacije ukoliko bude cijepljen bilo kojim cjepivom protiv covida-19. Te tvrdnje je čak potkrijepio potvrdom znanstvenika s Cambridgea u kojoj stoji da bi mu cjepivo moglo štetiti", dodaje se.

Australian Open će se igrati od 17. do 30. siječnja, a Đokovićev dolazak zbunio je neke tenisače, sigurne da se njima ne bi dozvolilo na takav način, bez cjepiva, nastupiti na turniru.

Pročitajte više