HNL

Kustić kritizirao Hajdukovog predsjednika: Uvrede ne pridonose smirivanju tenzija

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić kritizirao je u gostovanju na Novoj TV Hajdukovog predsjednika Lukšu Jakobušića zbog izjava koje je dao nakon sastanka u prostorijama HNS-a u petak, na kojem se razgovaralo o sigurnosti i organizaciji nogometnih utakmica povodom nereda nakon nedavnog derbija u Zagrebu.

Na sastanku u prostorijama HNS-a sudjelovali su predstavnici Saveza, predvođeni predsjednikom Kustićem, Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te GNK Dinama i HNK Hajduka, koje su predvodili predsjednici uprava Vlatka Peras i Lukša Jakobušić.

Sporno Jakobušićevo obraćanje medijima

Unatoč navodnom dogovoru o nedavanju izjava nakon sastanka, Jakobušić je izašao pred medije te između ostalog rekao: "Neću komentirati i tu se mogu poslužiti onom starom narodnom poslovicom, nikad se ne smijete hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali samo svinja će u tome uživati."

GNK Dinamo zatim se oglasio priopćenjem u kojem je zamjerio Jakobušiću na kršenju dogovora i kritizirao ga jer je člana Dinamove uprave Krešimira Antolića "usporedio sa svinjom", kako su to u Dinamu protumačili. Iz Hajduka su za Index poručili da je Jakobušić na sastanku svima rekao da će dati izjavu medijima jer se nije javnosti obraćao nekoliko dana, ali da neće otkrivati zaključke sastanka, što i nije učinio, kao što je dogovoreno.

Kustić je na gostovanju u studiju Nove TV rekao da ga je Jakobušićeva izjava iznenadila te ga je kritizirao zbog uvreda i načina komunikacije, koje smatra neprimjerenima.

Kustić: Uvrede i ovakav način komunikacije nisu dobri

"Tek poslije sam vidio izjavu predsjednika Jakobušića, iako je dogovor na sastanku bio da ćemo izdati zajedničko priopćenje, da neće biti nikakvih izjava poslije, svi su usuglasili na samom sastanku. Iznenadila me ova izjava, mislim da to ne pridonosi nikako smirivanju tenzija, što mi kao čelnici Saveza i klubova trebamo raditi i biti primjer, da spustimo tenziju, da se ovakve izjave ne koriste. 

Mislim da uvrede nisu dobre i ovakav način komunikacije nije dobar. Na sastanku uopće nisam primijetio da stvari idu u ovom smjeru, sastavak je bio vrlo dobar, što mogu potvrditi svi njegovi sudionici. Složili smo se u svim točkama, bili jednoglasni, do toga da sam u jednom trenutku rekao da ne vidim probleme između dva kluba", rekao je Kustić.

O sastanku je rekao da se raspravljalo o svim točkama te da su se svi sudionici složili da u slučajevima navijačkih nereda ne treba generalizirati i osuđivati sve pripadnike skupina, nego pronaći i izdvojiti pojedince odgovorne za nedjela.

Pročitajte više