HRVATSKA NA POLJUDU

Kustić: U Hajduku su bijesni? Pa oni su tražili da Hrvatska igra na Poljudu

Foto: Pixsell

HRVATSKA će iduću domaću kvalifikacijsku utakmicu za Euro, protiv Mađarske 10. listopada u 20.45, igrati na Poljudu. To je jednoglasno odlučio Izvršni odbor HNS-a. 

Nakon pobjede nad Walesom u Osijeku iduće utakmice u kvalifikacijama koje su u rujnu Hrvatska igra u gostima kod Slovačke i Azerbajdžana, a u listopadu se nakon četiri godine vraća u Split. 

Čelnici Hajduka bijesni su jer su za to saznali iz medija. Predsjednik Hajduka Marin Brbić nazvao je tu odluku nepromišljenom i ocijenio kako je ona izraz nepoštovanja prema Hajduku, a iz Grada Splita također je stigla potvrda kako ni oni nisu informirani o ovoj odluci. 

Prve reakcije HNS-a na odluku

Komentar na cijelu situaciju dao nam je i šef HNS-a i saborski zastupnih HDZ-a Marijan Kustić.

"Hajduk se u prosincu 2018. očitovao da je zainteresiran za jednu od dvije utakmice, Slovačka ili Mađarska, i mi smo donijeli jednoglasnu odluku da bismo željeli odigrati utakmicu, naravno, u Splitu", rekao nam je Kustić pa dodao: 

"U potpisu očitovanja stoji HNK Hajduk i predsjednik Huljaj a mi smo sukladno tome odlučili da se igra u Splitu."

Sada je sve na Splitu

"Čelnici Hajduka, Grada Splita i HNS-a sastali su se u Zagrebu potkraj travnja i to je bio korak prema poboljšanju odnosa, a sada je sve na Splitu. Oni će sada odgovoriti žele li utakmicu. Razgovarali smo i razgovaramo o odnosima Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza i ja mislim ne bi trebalo stavljati nikakve ultimatume kada je u pitanju sama hrvatska reprezentacija", istaknuo je Kustić. 

Pročitajte više