Kuže: Vugrinec je izuzetan igrač i zaslužuje mjesto u reprezentaciji

DINAMOV strateg Josip Kuže prije nekoliko je dana kazao kako očekuje da šestorica Dinamovih nogometaša dobiju Bilićev poziv u reprezentaciju: Buljat, Vugrinec, Modrić, Eduardo, Čale i Turina. 

Međutim, Slaven Bilić pozvao je samo Čalu, Modrića i Eduarda, dok je pretpoziv dobio Buljat. Ime Davora Vugrinca nije bilo na popisu, što je začudilo ne samo Dinamovog trenera, već i cjelokupnu javnost.

"Teško mi je uopće komentirati nepozivanje Vugrinca u reprezentaciju jer osjećam potrebu da podržim reprezentaciju i novog izbornika" - kazao je za Index nakon press konferencije Josip Kuže.

"Međutim kao osoba koja trenira Vugrinca, i koja ga najbolje poznaje u ovom trenutku, mislim da je to vrlo nepošteno prema njemu jer je on igrač koji može puno toga donijeti reprezentaciji" - pojasnio je Kuže svoju razočaranost dodajući kako Vuga ima zrelost, potez, jednu rutinu, te da bi sigurno bio jedan od ponajboljih na terenu kada bi bio u prvom sastavu reprezentacije.

Kuže nam je kazao kako je i sam iznenađen Vugrincem. Rekao je da ga prije nije tako dobro poznavao i nije bio siguran što sve može od njega očekivati.

"Promatrao sam ga i prošle sezone dok je bio igrač Rijeke, no u onom trenutku nisam bio svjestan kakav je on izuzetan igrač. No, nakon što mjesec dana radim s njim mogu reći da je izuzetno dobar i kao pojedinac i kao kolektivni igrač" - rekao je za Index Kuže.

"Siguran sam da je i on razočaran što nije dobio poziv, samo on to krije i kao profesionalac se potpuno posvećuje obvezama Dinama" - zaključio je Kuže.

Tekst i foto: A.H.

Pročitajte više