Kuže za Index: Prihvatio bih poziv Mamića, gluposti su da je za sramotu kriv manjak motiva igrača

U RAZGOVORU za Index Josip Kuže prokomentirao je katastrofalne rezultate Modrih u Ligi prvaka i mogućnost da preuzme Dinamo.

"Da vam kažem, ja sam u kontaktima s jednim kineskim klubom, a posljednjih dana čak su šestorica predstavnika kluba bili na razgovoru u Zagrebu. Dva dana trajali su pregovori i daleko su odmakli, a dogovorili smo kako ću im 20. prosinca izreći konačnu odluku. Ništa im nisam obećao, ali su razgovori stvarno daleko otišli", rekao je Kuže u uvodu.

"No, ovo što se sinoć dogodili otvorilo je jednu sasvim novu dimenziju priče. Iskreno, ukoliko bi mi ponudili posao, prihvatio bi klupu Dinama. To je sve što za sada mogu reći", dodao je Kuže.

"Nisu Modri pustili Lyonu, oni su jednostavno bili toliko loši"

Potom se osvrnuo na jučerašnji teški poraz od francuskog Lyona. Sedam golova primio je Dinamo na Maksimiru.

"Rezultat je u svakom slučaju razočaravajući i da se odmah osvrnem na insinuacije, ne vjerujem da se radi o nekakvoj namještaljki. Čim sam shvatio da je Lyonu potrebna pobjeda od pet razlike znao sam da će krenuti priče o namještanju i da će se Modri susresti s još jednom poteškoćom. No, vjerujem da prljava strana priče ne postoji. Sinoćnji rezultat samo je nastavak loših igara Dinama u Ligi prvaka, odnosno nevjerojatne slabosti u defenzivnom dijelu", objasnio je Kuže.


"Zapanjujuće mi je kakvom su lakoćom protivnici Dinama stvarali prilike i zabijali golove. To je olako shvaćanje obrane i od strane trenera i od strane igrača. Dinamo nije pustio sedam golova, Dinamo je zaslužio sedam golova, odnosno toliko je bio slab u odnosu na protivnike. Ipak, trebali su Modri s obzirom na kadar, pripremu i uloženo -  puno bolje. To uopće nije upitno i smatram da će već sljedeće sezone to puno bolje izgledati", dodao je.

"APOEL, Victoria Plzen i Basel primjeri su kako se treba parirati europskim gigantima"

Slaže se s konstatacijom da je Dinamo igrao u teškoj skupini, ali ne i da se morao osramotiti...

"Vidjeli smo svi na primjeru APOEL-a pa i Victorije Plzen da se "male" momčadi mogu vrlo pristojno suprotstaviti europskim gigantima. Pa znate li vi da je Dinamo uvijek bio bolji od Basela, a pogledajte gdje se sada švicarska momčad, izbacila je Manchester United. Priča da Dinamo nije mogao nego osramotiti se u ovoj skupini, priča je koja trenutno odgovara nekome i zato je plasirao", istaknuo je nekadašnji albanski izbornik.

Smatra deplasiranom i Mamićevu tvrdnju da su igrači ti koji su krivi za sramotu, jer su kao ulaskom u Ligu prvaka izgubili motiv...

"To su gluposti, ne slažem se s time. Ne želim trljati sol na Jurčićevu ranu, ali ako je igra momčadi dobro sređena i svaka faza igre pomno i dobro isplanirana, igrači su uvijek motivirani. Smatram da je i profesionalna svijest igrača Dinama velika,  pogotovo jer se radi o utakmicama na najvišem nivou u kojima se svatko osobno želi dokazati. Kažem, ako je igra sređena i igrači se kroz nju realiziraju, nema nikakvih problema s motivacijom. Mislim da su to priče za malu djecu i da je jasno gdje leži odgovornost," za kraj će Kuže.

Pročitajte više