"Kvalifikacije su upitne!"

KAKVA groteska: povjerenik za natjecanje Prve HNL prenio je rezultate ždrijeba domaćinstva kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu za sezonu 2008./09., a još uvijek je upitno hoće li se utakmice između Hrvatskog dragovoljca i Intera uopće održati.

Ždrijeb u Rusanovoj "za svaki slučaj" odlučio je da bi se prva utakmica trebala odigrati 17. svibnja od 19 sati u Zaprešiću, a uzvratna utakmica 21. svibnja u Sigetu.

No, obzirom na status quo koji vlada u HNS-ovom odjelu za licenciranje, ne zna se mogu li Hrvatski dragovoljac, kao i Croatia Sesvete uopće steći prvoligaški status. Cijela situacija, dakako, najviše odgovara Interu, kvalifikantu za prvu ligu, koji priču, logično, potencira. Inter je tako uskratio Dragovoljcu korištenje stadiona u Zaprešiću i klub Ivica Perkovića ostao je bez "domaćeg terena" i upao u probleme uoči prve utakmice kvalifikacija.

Izvješće odjela za licenciranje najavljeno je za 15. svibanj, a isto će povjerenik za natjecanje Prve HNL dobiti u subotu. Stoga, Brezni nije mogao odgovoriti hoće li se kvalifikacije uopće odigrati.

"Rok za dobivanje licence je 15. svibanj. Budući da se radi o problematici koju ne rješavam ja osobni niti Prva HNL, trenutno nemam odgovor na pitanje hoće li biti kvalifikacija i koji klub će dobiti ili neće dobiti licencu", kazao je Brezni.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više