LIGE PETICE

La Liga ne može pronaći kupca za TV prava u Velikoj Britaniji

Foto: Getty Images / Guliver Image

JOŠ nešto više od 15 dana ostalo je do početka španjolskog nogometnog prvenstva, a La Liga nije kupljena u Velikoj Britaniji. Unatoč pokušajima da reklamiranjem Lionela Messija, Edena Hazarda i Antoinea Griezmanna privuče TV kuće s Otoka, La Liga za sada nije uspjela.

Jednostavno, za sada La Liga ne može pronaći kupca TV prava. Sky Sports je bio dugogodišnji televizijski partner Španjolaca, a onda je prošlog ljeta televizijske prijenose španjolskog prvenstva preuzeo Eleven Sports uz ugovor na tri godine. Međutim, ubrzo su uslijedile poteškoće jer je iz tjedna u tjedan padao broj pretplatnika.

Razlog tome je i odlazak Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus, čime je La Liga izgubila povijesno rivalstvo Messija i Portugalca koje je trajalo devet godina i zahvaljujući kojem su bez problema prodavali TV prava širom svijeta. No, odlaskom Ronalda izgubili su na atraktivnosti, unatoč i dalje velikom broju kvalitetnih nogometaša u tamošnjem prvenstvu. 

"La Liga nije zaprimila zadovoljavajuće ponude. Uskoro će biti novih informacija o daljnjim  koracima ", rekao je Joris Evers, glasnogovornik La Lige.

Hoće li La Liga pronaći odgovarajućeg kupca do 16. kolovoza ili će ljubitelji španjolskog nogometa na Otoku ostati bez mogućnosti da na televiziji prate velike utakmice, bit će jasnije narednih dana. 

Pročitajte više