Lagerback novi izbornik velške reprezentacije?

BIVŠI izbornik švedske i nigerijske nogometne reprezentacije Lars Lagerbäck (62) ozbiljan je kandidat za preuzimanje klupe velške reprezentacije.

"Posao mi djeluje jako zanimljivo. Ali želio bih saznati malo više o svemu, kako Velški savez funkcionira kao organizacija i malo se bolje upoznati sa problematikom. Ako su zainteresirani, morat ćemo sjesti i razgovarati, a onda ćemo vidjeti", komentirao je Lagerbäck za velške medije.

Tako se švedski trener priključio Ianu Rushu, Lawrieu Sanchezu, Brianu Flynnu, Chrisu Colemanu i Johnu Hartsonu, koji svi slove kao potencijalni trajni nasljednici Johna Toshacka na mjestu velškog izbornika. Trenutno dužnost prijevremenog izbornika obnaša Brian Flynn.

Na klupi švedske reprezentacije, koju je u početku vodio zajedno s Tommyjem Söderbergom, Lagerbäck je sjedio između 2000. i 2009. godine, a posla ga je koštao neuspjeh u kvalifikacijskom ciklusu za SP u Južnoafričkoj Republici. Potom je potpisao petomjesečni ugovor s Nigerijskim nogometnim savezom i vodio je njihovu reprezentaciju na Mundijalu, ali nakon ispadanja u prvom krugu odlučio se na odlazak iako mu je ponuđeno produljenje suradnje.

Ukoliko zaista dođe do suradnje na relaciji Velški savez-Lagerbäck, švedski će stručnjak postati prvi nebritanski izbornik velške reprezentacije.

Pročitajte više