Lahm: Žalim navijače PSG-a. Svake godine se nadaju i nikad ništa

Foto: EPA

PSG NI OVE sezone neće osvojiti Ligu prvaka. Nakon što je prošle sezone ispao od Reala, ove sezone je od francuskog prvaka bio bolji njemački Bayern s 3:0. Tako se scenarij u kojem PSG relativno rano ispada iz Lige prvaka ponovio po tko zna koji put od dolaska katarskih investitora.

Nekoliko puta ih ždrijeb nije mazio, nekoliko puta su nesretno ispadali, ali osim onog pandemijskog finala protiv Bayerna, PSG u Ligi prvaka nema baš ništa čime bi opravdao beskonačna ulaganja u igrače. Na ovu situaciju osvrnuo se i Phillip Lahm, legenda Bayerna i njemačke reprezentacije, u svojoj najnovijoj kolumni za Guardian.

"Čovjek može samo žaliti navijače PSG-a. Svake godine se nadaju i svake godine im ta nada umre. Vjeruju da mogu više od ovoga. PSG nije nimalo bliže konačnom cilju nego što je bio kad je krenuo na ovaj put, usprkos godinama velikih ulaganja", piše Lahm pa dodaje:

"Preskupa ekipa više izgleda kao luksuzna trgovina igračima koja u izlog stavlja dragocjene primjerke onoga o čemu svi drugi sanjaju, ali si to ne mogu priuštiti. To garantira puno pozornosti i dozu spektakla, ali ima samo ekonomski uspjeh. Kad se troši toliko novca, a nema kvalitete, to nije dobro."

Pročitajte više