Lakersi će ispuniti zadnji LeBronov NBA san?

Foto: Profimedia

DENVER NUGGETSI dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada. Kao i u drugoj utakmici serije, presudio je Jamal Murray pobjedničkim košem četiri sekunde prije kraja, na koji Lakersi bez time-outa nisu stigli odgovoriti. Denver je slavio 108:106 i prošao ukupnim omjerom 4:1.

Najbolji u redovima poražene momčadi, završavajući svoju 21. sezonu u NBA ligi, bio je LeBron James, koji je u 44:05 minuta (najviše u ekipi) došao na korak do triple-double učinka, upisavši 30 poena, 11 asistencija i devet skokova. James je u pet utakmica serije protiv Denvera igrao u prosjeku skoro 41 minutu, a toliku prosječnu minutažu u play-off utakmicama nije imao od 2018. godine, kada je predvodio Cleveland u svojoj posljednjoj sezoni prije dolaska u Lakerse.

U seriji protiv Denvera James je bilježio u prosjeku 27.8 poena uz uspješnost šuta od 56.6%, što mu je najbolji postotak u play-offu u cijeloj karijeri. Uz to je bilježio 8.8 asistencija, 6.8 skokova i 2.6 ukradenih lopti po utakmici, što mu je također rekordni prosjek u play-off karijeri.

Očekuje se da će James igrati još dvije sezone, a do 29. lipnja se treba izjasniti hoće li iskoristiti player option za iduću sezonu i ostati s Lakersima barem još jednu godinu. Opcija mu garantira 51.4 milijuna dolara za sezonu. Nakon poraza od Denvera na press-konferenciji mu je postavljeno pitanje je li to bila njegova posljednja utakmica za Lakerse, a on je rekao: "Cijenim Vaše pitanje, ali odbijam odgovoriti."

LeBron i Bronny skupa u ekipi?

The Athletic piše da Lakersi imaju plan kako zadržati jednog od najvećih košarkaša svih vremena. Lakersi su spremni na draftu izabrati LeBronovog sina Bronnyja i tako ispuniti zadnji LeBronov san - zaigrati sa sinom u istoj momčadi. 

Bronny se prijavio na ovogodišnji draft iako je propustio prvi dio svoje brucoške sezone na sveučilištu USC uslijed srčanog zastoja prošlog ljeta, a u ostatku nije uopće impresionirao. Bronny, 192 cm visoki bek, u svojoj prvoj sveučilišnoj sezoni 25 puta igrao je 19 minuta u prosjeku te postizao 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistenciju, uz vrlo slab šut od 36.6% iz igre, 26.7% za tricu i 67.6% iz slobodnih bacanja, ali hvale ga kao vrlo dobrog obrambenog igrača.

Pročitajte više