Latvijska legenda: Volio bih doći u Split proslaviti Hajdukovu titulu

Screenshot: Nova TV

HRVATSKA reprezentacija od 18 sati gostuje u Rigi kod Latvije u vrlo važnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Protiv rezultatski najslabije momčadi u grupi Hrvatska će pokušati ispraviti loše rezultate iz listopadskog dijela kvalifikacija i napraviti korak prema direktnom plasmanu na Euro.

Susret je za Novu TV najavio Maris Verpakovskis, jedini strijelac Latvije na velikom natjecanju, koji je postigao pogodak na Europskom prvenstvu 2004. godine protiv Njemačke. Ovaj igrač je legenda kijevskog Dinama, no sezonu 2007./08. proveo je u Hajduku, gdje je u 19 nastupa upisao pet pogodaka i četiri asistencije.

"Trenutno smo posljednji u grupi i navijači ovo ne žele gledati. Puno je kritika prema igračima i upitno je hoće li izbornik ostati. Uvijek bolje igramo kod kuće, u Rijeci protiv Hrvatske je bilo katastrofa, hrvatski igrači nisu se trebali ni tuširati", rekao je Verpakovskis, izrazivši nadu u bolje izdanje svojih sunarodnjaka, pa dodao:

"Da, Hajduk se bori za naslov i sretan sam zbog toga. Torcida i Split to zaslužuju. Vrijeme je da se naslov vrati u Split, Torcida i grad to zaslužuju. Nadam se da će uspjeti u tome, neće biti lako, ali možda će ovo biti Hajdukova godina. Naslov prvaka bio bi odličan razlog za dolazak u Split i slavlje. Nitko sretniji od mene bude li tako."

Pročitajte više