Svjetsko rukometno prvenstvo

Lazarov vodio Makedonce do druge pobjede uoči dvoboja s Hrvatskom na SP-u

Foto: Getty Images / Guliver Image

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

MAKEDONIJA je ostvarila i drugu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. Nakon Japana (38:29), Makedonci su bez problema izašli na kraj i s Bahreinom 28:23 i time stigli do četiri boda u skupini B. 

Momčad Raula Gonzalesa dobro je krenula i povela 6:2. Međutim, Bahrein, koji je na startu izgubio od Španjolske (22:33), uspio se vratiti i serijom 5:0 stići do preokreta 6:7. Makedonci devet minuta nisu zabili gol, a crni period prekinuo je Kiril Lazarov te započeo novu seriju svoje ekipe od 6:1 za konačnih 12:8 na poluvremenu.

U nastavku se kod Bahreina ozlijedio njihov važan igrač Mohammed Habib, što je dodatno iskoristila Makedonija i pobjegla na 15:9 početkom drugog dijela, čime je praktički riješila utakmicu, a do kraja je samo bilo pitanje kolika će biti razlika. Lazarov i društvo imali su i osam golova prednosti (24:16 i 26:18), a pred kraj su spustili gas jer je Gonzales dao priliku i nekim mlađim igračima pa je Bahrein uspio stići do -5 i konačnih 23:28. 

Lazarov je bio najefikasniji s osam golova, koliko je zabio i protiv Japana, dok su Manaskov i Kuzmanovski pogađali po četiri puta, uz po tri gola Taleskog i Popovskog. 

U trećem kolu skupine B Makedonija će 14. siječnja igrati protiv Hrvatske također u Münchenu, gdje se igra cijela ova skupina Svjetskog prvenstva. Tri najbolje momčadi plasirat će se u sljedeću fazu natjecanja.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više