LIGE PETICE

LAZIO - BOLOGNA 2:0 Lazio je novi lider Serie A, show Luisa Alberta

Foto: Getty Images / Guliver Image

LAZIO je novi lider Serie A.

Rimski klub svladao je Bolognu 2:0 u 26. kolu Serie A i s utakmicom više preskočio prvaka Juventus, od kojeg trenutačno ima dva boda više te osam od trećeg Intera, koji ima dvije utakmice manje.

Serie A je ranije odgodila pet utakmica koje su se ovaj vikend trebale igrati bez gledatelja zbog epidemije koronavirusa, a među njima je i derbi Juventusa i Intera. Utakmice će se odigrati 13. svibnja.

Lazio je produljio seriju bez poraza na 21 utakmicu (17 pobjeda i četiri remija), a protiv Bologne je ostvario petu pobjedu u posljednjih šest utakmica i preuzeo vrh talijanskog prvenstva.

Uoči utakmice domaći navijači pružili su emotivnu podršku svom bivšem igraču i treneru Bologne Siniši Mihajloviću, koji se i dalje hrabro bori s leukemijom.

A kada je utakmica krenula, momčad Simonea Inzaghija završila je posao u svega tri minute. Najbolji asistent lige Luis Alberto u 18. minuti je dočekao loptu od najboljeg strijelca Serie A Cire Immobilea (27 golova) i potom s ruba šesnaesterca zabio po zemlji za vodstvo.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola možete pogledati OVDJE.

Embed from Getty Images

Samo tri minute kasnije već je bilo 2:0. Nakon što je golman Lazija Thomas Strakosha sjajno obranio zicer, uslijedio je kontranapad, a Luis Alberto 12. asistencijom u sezoni pronašao Joaquina Correu na desnoj strani, nakon čega je Argentinac pogodio na prvu vratnicu i osigurao važnu pobjedu za prvo mjesto. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola možete pogledati OVDJE.

Sjajni Luis Alberto borio se s ozljedom tijekom prvog poluvremena, ali je stisnuo zube i odigrao sve do 61. minute, kada ga je zamijenio Marco Parolo. 

Embed from Getty Images

Gosti su smanjili početkom drugog poluvremena preko lijevog beka Stefana Denswila, ali je gol poništen uz asistenciju VAR-a zbog igranja rukom, baš kao i pogodak desnog beka Takehiroa Tomiyasuja u 68. minuti zbog zaleđa, pa je Lazio do kraja sačuvao prednost i ostvario 19. pobjedu u prvenstvu.

Bologna je vezala treću utakmicu bez pobjede (dva poraza i remi) te je trenutačno 10. na ljestvici. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više