Lazio je 13 godina čekao na ovakvu pobjedu u derbiju: "Savršena noć"

Foto: Getty Images / Guliver Image

VELIKIH 13 godina Lazio je čekao na ovakvu pobjedu u rimskom derbiju. Golovima Felipea Caiceda u 12, Cira Immobilea u 73. iz penala i Danila Cataldija u 88. minuti Lazio je razbio Romu 3:0 u 26. kolu Serie A. Time je momčad Simonea Inzaghija ponovila identičnih 3:0 iz prosinca 2006. godine kada su gradskog rivala u crno zavili Cristian Ledesma, Massimo Oddo iz penala i Massimo Mutarelli.

Derby della Capitale je s klupe Lazija ispratio je Milan Badelj, a njegovi se suigrači pobrinuli za povijesnu pobjedu.

"Fantastična pobjeda koja se ne zaboravlja. Savršeno smo funkcionirali kao momčad. Bio je to savršen nogomet i savršena noć. Znao sam da ćemo s Milinković-Savićem, Luis Albertom i Lucasom Leivom dobiti bitku na sredini terena i to je na kraju presudilo. Moji momci su odigrali sjajan derbi i ovoj je najljepši poklon našim navijačima. Znamo koliko im znači ovakva pobjeda. Sada ćemo proslaviti ovo, a onda se spremamo za Fiorentinu. Želimo u Europu sljedeće sezone", naglašava Inzaghi, čija je ekipa prišla Romi na tri boda.

Na drugoj strani muk, tuga i bijes... Kada izgubite 3:0 od najomraženijeg rivala onda se pale svi klupski alarmi...

"U prvom poluvremenu smo bili katastrofalni. Primili smo taj gol za 1:0, a onda u nastavku zaigrali bolje, stvarali prilike i bili smo jako blizu izjednačenja. Međutim, onda se dogodio taj penal i bilo je gotovo. Treći pogodak nas je samo dotukao. Pravili smo nevjerojatan broj pogrešaka, nismo bili pravi i jako sam razočaran nakon ovakvog bolnog poraza. No, moramo podignuti glave i nastaviti jer nas čeka velika borba. Imamo tri boda manje od Intera i Lige prvaka, a Lazio nam je na tri boda i čeka nas još velikih utakmica, uključujući i Ligu prvaka", ističe strateg Rome Eusebio Di Francesco. 

Pročitajte više