Tri nacista veličala Hitlera na derbiju Lazija i Rome. Dobili su doživotnu zabranu

Foto: EPA-EFE

NOGOMETNI klub Lazio objavio je da će tri njegova navijača dobiti doživotnu zabranu pristupa stadionu zbog diskriminacije i antisemitizma tijekom nedavnog rimskog derbija. Prvi, koji je identificiran zahvaljujući nadzornim kamerama, nosio je dres s natpisom "Hitlerson" i brojem 88, što se u neonacističkom pokretu koristi u značenju "Heil Hitler".

Rimska policija navela je da se radi o Nijemcu koji je napravio incident na gradskom derbiju 2009. godine. Ostala dvojica optužena su za korištenje fašističkog pozdrava, a policija je izjavila da se radi o rumunjskim državljanima. Disciplinska komisija Serie A odlučit će o bilo kakvim sankcijama vezanim uz navodne antisemitske povike koji su se čuli u nedjeljnom derbiju.

Talijanski nogometni savez već istražuje Lazio zbog navodnih antisemitskih slogana njegovih navijača tijekom utakmice kod Napolija 3. ožujka. Lazio nakon pobjede nad Romom (1:0) zauzima drugo mjesto na tablici Serie A i za liderom Napolijem zaostaje 19 bodova. U sljedećem, 28. kolu Lazio 2. travnja gostuje kod Monze.

 

Pročitajte više