Lažna vijest: Ne, Messi nije rekao da neće igrati protiv Izraelaca jer ubijaju nevinu djecu

PUNO se prašine podiglo nakon što je Argentinski nogometni savez odlučio otkazati prijateljsku utakmicu protiv Izraela, koja se u subotu trebala odigrati u Jeruzalemu.

Pritisak Palestinaca i svjetske javnosti bio je golem i Argentinci su odlučili odbiti putovati u Izrael.

U Izraelu su bili bijesni, TV kuća koja je imala prava na prijenos utakmice tužila je Argentinski nogometni savez FIFA-i i od krovne kuće svjetskog nogometa traži da se protivnik Hrvatske izbaci sa SP-a.

Brojni svjetski portali, među ostalim i Index, prenijeli su kontroverznu izjavu Lea Messija koju je navodno dao za TYC Sport. U toj je izjavi najbolji svjetski nogometaš navodno kazao kako on kao ambasador UNICEF-a ne želi igrati protiv onih koji ubijaju nevinu palestinsku djecu i dodao je da su on i njegovi suigrači u prvom redu ljudi, a tek onda nogometaši.

Ta je izjava preplavila društvene mreže, cijeli je svijet prenio ''Messijeve riječi'', no pokazalo se da čudesni Argentinac tako nešto nikad nije rekao.

Da su navedene izjave lažne, potvrdio je i Martin Arevalo, sportski reporter TyC Sporta:

"Messi nije razgovarao s medijima, a ni s TyC Sportom o toj temi. Točnije, tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo, Messi ne priča s novinarima.'' 

Pročitajte više