NBA

LeBron i Durant dobili najviše glasova za All-Star. Provjerite tko je sve upao

Foto: Guliver / AP

NBA LIGA objavila je početne petorke za All-Star utakmicu koja će se 7. ožujka održati u Atlanti.

Najviše glasova na Zapadu dobio je LeBron James, a na Istoku Kevin Durant. Njih dvojica će u naknadno dogovorenom terminu birati suigrače, prvo među preostalom osmoricom izabranih startera, a zatim i iz bazena od 14 igrača koje odaberu treneri.

Na Istoku su uz superstara Brooklyn Netsa u petorku upali Giannis Antetokounmpo iz Milwaukeeja, Joela Embiida iz Philadelphije, Bradleya Beala iz Washingtona te suigrača Kyrieja Irvinga. Starteri sa Zapad će uz LeBrona biti srpski centar Nikola Jokić iz Denvera, Stephen Curry iz Golden Statea, Luka Dončić iz Dallasa i Kawhi Leonard iz LA Clippersa.

Najistaknutije superzvijezde koje nisu dobile dovoljno glasova su James Harden iz Brooklyna i Damian Lillard iz Portlanda.
Izbor petorki počinje glasanjem navijača, čiji glasovi donose 50% bodova, a za preostalih 50% odgovorni su igrači i predstavnici medija.

Održat će se i većina popratnih natjecanja, ali istog dana kad i sama utakmica. Prije nje će se održati natjecanje u tricama i Skills Challenge, a na poluvremenu će na scenu izaći najbolji zakucavači.

Sama utakmica će se, kao i prošle godine, igrati po Elamovom pravilu prilagođenom broju 24 u čast Kobea Bryanta. To znači da posljednja četvrtina neće biti ograničena vremenom, nego će pobjeda pripasti momčadi koja prva dođe do zadanog broja poena, a koji se određuje tako što se broju postignutih koševa vodeće momčadi nakon tri četvrtine doda 24. Dakle, ako nakon 36 minuta rezultat bude 100:95, pobijedit će momčad koja prva stigne do 124 poena.

Pročitajte više