LeBron James: Vidio sam priče o svojoj budućnosti. Rekao sam sinoć, a sad ću ponoviti

Foto: EPA

DENVER NUGGETSI izbacili su Los Angeles Lakerse u prvom krugu doigravanja NBA lige s ukupnih 4:1 u seriji. Momčad predvođena Nikolom Jokićem u utorak je u petoj utakmici slavila 108:106 i tako nastavila put prema obrani naslova prvaka. Najbolji u redovima poražene momčadi, završavajući svoju 21. sezonu u NBA ligi, bio je LeBron James, koji je u 44:05 minuta došao na korak do triple-double učinka, upisavši 30 poena, 11 asistencija i devet skokova.

Jamesa, koji će u prosincu napuniti 40 godina, na konferenciji za medije pitali su je li mu to bila posljednja utakmica za Lakerse. Jedan od najboljih košarkaša u povijesti poručio je da "cijeni pitanje", ali je "odbio odgovoriti". Dva dana kasnije oglasio se na društvenim mrežama.

"Vidio sam i čuo priče o mojoj budućnosti. Rekao sam sinoć i sad ću ponoviti. Još ne znam što će biti, trenutno razmišljam samo o provođenju vremena s obitelji i prijateljima. Nakon što ću razgovarati s obitelji, savjetnicima i zastupnicima, saznat ćete i vi", napisao je James.

James mora odlučiti hoće li ostati u Lakersima

James je u pet utakmica serije protiv Denvera igrao u prosjeku skoro 41 minutu, a toliku prosječnu minutažu u play-off utakmicama nije imao od 2018. godine, kada je predvodio Cleveland u svojoj posljednjoj sezoni prije dolaska u Lakerse.

The Athletic navodi da se očekuje da će James igrati još dvije sezone, a do 29. lipnja se treba izjasniti hoće li iskoristiti player option za iduću sezonu i ostati s Lakersima barem još jednu godinu. Opcija mu garantira 51.4 milijuna dolara za sezonu.

Pročitajte više