Alen Babić dogovorio najveću borbu karijere

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) posljednji je put bio u ringu 31. ožujka, kada se borio na priredbi Bad Blood u londonskoj O2 Areni i uvjerljivo pobijedio Britanca Stevea Robinsona (33). Babić je slavio tehničkim nokautom u šestoj rundi, nakon što je dotad dominirao protiv domaćeg boksača. Iz runde u rundu nanosio je veliku štetu Robinsonu, koji je borbu završio krvareći iz nosa i uha. Britanac je jedva stajao na nogama te je sudac bio prisiljen prekinuti okršaj. 

Babiću je ovo bila prva borba nakon što je prošle godine izgubio od Lukasza Rozanskog u meču za WBC-ovu titulu u bridger kategoriji. To mu je i dalje jedini poraz, nakon kojeg je promijenio trenera, pa ga sada vodi Irac Paschal Collins. Babić je sada ukupno na omjeru 12-1.

Dogovorio najveću borbu u karijeri

Danas je objavljeno da će se Babić 6. srpnja boriti protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera u Londonu. Babić će prvi put u svojoj karijeri biti dio glavne borbe večeri na događaju koji se održava u londonskoj Copper Box Areni, a čeka ga vjerojatno najteži protivnik do sada. Nadimak njegovog protivnika je Bik iz Romforda.

Smatra se da je Fisher najveći britanski boksački potencijal. Ima 25 godina i u dosadašnjih 11 borbi je upisao sve pobjede, uz 10 nokauta. Nedavno je sparirao s Hrgovićem tijekom njegove pripreme za borbu s Danielom Duboisom. Nakon kratke amaterske karijere od samo deset borbi od kojih je tri dobio prekidom u prvoj rundi, svoj profesionalni debi imao je 20. veljače 2021. protiv Matta Gordona u Wembley Areni. Pobijedio je tehničkim nokautom u prvoj rundi, a samo je španjolski boksač Gabriel Enguema protiv njega kasnije izbjegao poraz prekidom te izgubio na bodove u meču od šest rundi.

Fisher je imao odličnu prošlu godinu u kojoj je uzeo prestižnu nagradu za najboljeg mladog boksača godine koju dodjeljuje Boxing Writers Club, u nizu je od šest pobjeda nokautom, a meč protiv Babića je najavio vrlo jednostavno: "Nemam što za reći nego da se spremam za najtežu borbu u svom životu."

Babić: Naučit ću tog "otmjenog dječaka" nekoliko lekcija

Hrvatski boksač nije bio toliko stidljiv pa je u najavi borbe izjavio: "Johnny i njegov tata su definitivno ušli preko glave kad su me odabrali za njegovu sljedeću borbu. Naučit ću tog "otmjenog dječaka" nekoliko Savageovih lekcija. Veselim se borbi, a Fisheru neće pomoći svo akademsko obrazovanje ovog svijeta za ono što mu pripremam."

Matchroomov predsjednik Eddie Hearn rekao je: "Babić i Fisher garantiraju eksplozivan, teškaški rat koji će držati fanove na rubu stolica. Armija Bika iz Romforda će zatresti zgradu kad njihov ljubimac stane pred najteži ispit u karijeri. Babić ima teške ruke i odlučan je nanijeti Fisheru prvi poraz u karijeri."

Babićev promotor Mike Ofo je ovako najavio borbu: "Ovo će garantirano biti opća tučnjava i mi smo sigurni da će Alen izaći kao pobjednik. Jako je motiviran i zakleo se da će forsirati akciju od prvog trenutka. Za Alena nije hoće li, nego kad će Fisher pasti."

 

Pročitajte više