NBA

LeBron: Možda nisam najveći, ali sigurno sam osvojio dva najteža naslova prvaka

Foto: screenshot YouTube

KAD JE 2016. godine s Cleveland Cavaliersima osvojio prvi, a svoj treći naslov NBA prvaka, LeBron James rekao je kako smatra da ga taj prsten čini najvećim svih vremena.

Ta je izjava uglavnom negativno odjeknula, a njegovi hejteri i fanovi Michaela Jordana hladno su je odbacili.

Četiri godine kasnije osvojio je još jedan naslov, prvi s LA Lakersima, ali tada nije ponovio istu pogrešku.

"Shvatio sam da će se ta rasprava nastaviti bez obzira na sve, i to je dobro za košarku", rekao je James uoči nove NBA sezone, koja počinje 22. prosinca, no ipak je poslao drugu, ništa manje snažnu poruku.

"Sa sigurnošću mogu reći da su to bila dva najteža naslova prvaka u NBA povijesti. Te 2016. su Cavsi okrenuli 3:1 u finalu protiv Warriorsa koji su imali 73-9 u regularnom dijelu sezone, dvostrukog MVP-ja Curryja", prisjetio se James legendarne titule s Clevelandom.

Prošla sezona, čija je završnica zbog pandemije odigrana u nikad prije viđenim okolnostima, u izolaciji od ostatka svijeta, bila je toliko jedinstvena da neki smatraju da se ta titula ne bi ni trebala ozbiljno računati, a drugi da bi se trebala posebno cijeniti. LeBron, dakako, spada u drugu skupinu. 

"A onda ovo što smo prošli u balonu... Oni koji nisu bili tamo ne razumiju, nikad neće razumjeti koliko je bilo teško osvojiti to prvenstvo, motivirati se, biti potpuno izvan zone komfora, bez obitelji... Ja sam, kao i mnogi sportaši, tip koji ima rutine i kad se one pomaknu, teško mi se centrirati. Bez svog kreveta, svog kuhara, ritma spavanja... Na trenutke sam bio u sobi i činilo mi se kao da sam u hotelu iz Isijavanja", rekao je James, aludirajući na kultni horor Stanleya Kubricka s Jackom Nicholsonom.

"Vjerujem da sam bio dio osvajanja dva najteža naslova u povijesti lige i nije me briga što će tko reći na to. Može se raspravljati o tome tko je najveći svih vremena, ali što se tiče momčadskih uspjeha koje je bilo najteže ostvariti, sudjelovao sam u oba", zaključio je LeBron.

Pročitajte više