serie a

Lecce nakon Torina srušio i Napoli, Rogov Cagliari bez pobjede devet kola

Foto: EPA

NAKON što je proteklog vikenda razbio Torino (4:0) Lecce je u nedjelju svladao i Napoli Gennara Ivana Gattusa i priredio najveće iznenađenje u 23. kolu talijanske Serie A.

Lecce je slavio s 3:2, a bila je to prva pobjeda Leccea protiv Napolija u posljednjih devet godina te prva na stadionu San Paolo nakon 1998. godine.

Gosti su poveli u 29. minuti golom Gianluce Lapadule, izjednačio je Arkadiusz Milik u 48. minuti, no Lapadula je drugim golom na utakmici u 61. minuti doveo Lecce u novu prednost.

Korak bliže pobjedi Lecce je stigao u 82. minuti kada je Marco Mancoso zabio za 3:1 sjajnim pogotkom iz slobodnjaka. Jose Callejón je u 90. minuti smanjio škaricama na 2:3, ali za više nije bilo vremena.

Važne bodove u borbi za prvoligaški spas osvojila je i Genoa, koja je pobijedila Cagliari 1:0.

Rogov Cagliari u slobodnom padu, devet kola u nizu bez pobjede

Prvu pobjedu Genoi u posljednjih pet kola donio je Goran Pandev pogotkom u 43. minuti. Marko Rog nije nastupio za Cagliari, koji je bez pobjede čak devet kola.

Brescia je bila na korak do pobjede protiv Udinesea, no gosti su uspjeli izjednačiti u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je poveo u 81. minuti golom Dimitrija Bisolija, a izjednačio je Rodrigo De Paul u sudačkoj nadoknadi.

U ranije odigranom susretu Sassuolo je na gostovanju pobijedio SPAL 2:1.

SPAL je poveo u 23. minuti pogotkom Bonifazija, ali gosti su u drugom poluvremenu preokretom došli do tri boda. Sassuolo je izjednačio iz kaznenog udarca u 65. minuti, a precizan je bio Caputo. Za konačnih 2:1 u 90. minuti strijelac je bio Boga.

U nedjelju su na rasporedu još dvije utakmice, Parma - Lazio (18.00) i Inter - Milan (20.45).

Na ljestvici vodi Juventus s 54 boda, Inter je drugi s 51 bodom i utakmicom manje, dok Lazio na trećem mjestu ima 50 bodova i također susret manje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više