Legenda Borussije: To nije penal u nokaut-fazi Lige prvaka. To nije smisao nogometa

Foto: EPA

PSV i Borussia igrali su 1:1 u prvoj utakmici osmine finala u Eindhovenu. Domaćini su izjednačili iz krajnje sumnjivog penala koji je dosudio srpski sudac Srđan Jovanović. Ogorčenje njegovom odlukom na društvenim mrežama iskazali su njemački klub i njegova legenda Mats Hummels.

Upravo je Hummels (35) klizećim startom izbio loptu ispred suparnika Malika Tillmana, koji je 14 godina mlađi. Tillman je potom pao preko braniča Borussije, ali nakon što je ovaj čisto izbio loptu. Međutim, Jovanović je pokazao na penal. Situaciju možete pogledati OVDJE.

Sammer: Previše je loših odluka na štetu njemačkih momčadi

Reakcije njemačke nogometne javnosti ne stišavaju se pa je svoje viđenje nakon utakmice dao i Matthias Sammer (56), legendarni igrač Borussije koji je s ovim klubom osvojio Ligu prvaka 1997. godine, a vodio ih je i kao trener od 2000. do 2004. godine. Prema njegovom mišljenju, "previše je loših sudačkih odluka na štetu njemačkih klubova u Ligi prvaka".

"Želio bih zagovarati da se u odborima pokaže više osobnosti, da se stvari jasno imenuju, da se opet jasno suprotstavi ljudima, a ne da se s time mirimo. Mislim da se Borussia Dortmund sada suočava sa šestim sumnjivim kaznenim udarcem u posljednje dvije godine. Mora se zaštititi smisao ove igre", izjavio je pa nastavio.

"Sudac prvo mora donositi odluke koje su dobre za nogomet. Zatim mora konzultirati pravila kako bi odluka bila jasna. No ova situacija, o kojoj mi raspravljamo, nije penal u nokaut natjecanju u smislu nogometa, bez obzira na Borussiju Dortmund, Leipzig, bez obzira na sve."

RB Leipzig se također nedavno žalio na suđenje u prvoj utakmici osmine finala protiv Real Madrida, kada je klubu poništen pogodak. Nakon sinoćnje utakmice nije ostao nijem ni trener Borussije Edin Terzić: "To nas prati već neko vrijeme. Treći put raspravljamo o sucu nakon utakmice u nokaut-fazi Lige prvaka."

Pročitajte više