2. BUNDESLIGA

Legenda ispala iz Bundeslige i bit će najplaćeniji drugoligaš na svijetu

Foto: EPA

PRIJE nekoliko dana nogometaši Union Berlina prvi put u povijesti osigurali su nastup u Bundesligi.

U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija na svom terenu odigrali su 0:0 protiv Stuttgarta, što im je uz 2:2 iz prvog dvoboja bilo dovoljno za povijesni uspjeh.

Drugi put u posljednje tri godine Stuttgart je tako ispao u 2. Bundesligu. Navijači slavnog kluba, peterostrukog prvaka Njemačke, doživjeli su novi šok, ali ne odustaju i nadaju se brzom povratku u elitu. Tome u prilog ide i informacija da veteran i ponajbolji igrač te momčadi Mario Gomez ostaje u klubu.

"Stuttgart je moj klub, ovdje je sve počelo i želim da i završi"

Nekadašnji prvotimac Njemačke i jedan od najboljih napadača na svijetu odlučio je ostati na brodu koji tone i pokušati spasiti što može.

"Mario ne želi otići u ovakvoj situaciji. Želi pomoći klubu da se vrati u Bundesligu", kazao je agent 33-godišnjeg golgetera.

Prije nekoliko tjedana slično je napadač Stuttgarta govorio za njemačke medije.

"Stuttgart je moj klub. Ovdje je sve počelo, bilo bi lijepo da za mene tu i završi, da ovdje završim karijeru."


Ostankom u Stuttgartu postat će najplaćeniji drugoligaški igrač na svijetu

Njemački veteran postao je prvi nogometaš koji je bio strijelac u dvije različite utakmice doigravanja za Bundesligu u dresu dva različita kluba. Zabio je u dresu Wolfsburga 2017. godine i za Stuttgart u prvoj utakmici protiv Uniona iz Berlina. No to nije bilo dovoljno i dogodine će opet u niži rang.

Gomeza ugovor sa Stuttgartom veže do 2020. godine, a zbog novog ispadanja u drugi rang njemačkog nogometa pogodit će ga i značajno umanjenje plaće. Umjesto dosadašnjih šest milijuna eura godišnje zarađivat će četiri i pol milijuna eura svake sezone.

S tom plaćom postat će najplaćeniji igrač 2. Bundeslige u povijesti. Prethodni rekorder bio je Pierre-Michele Lasogga iz HSV-a s 3,4 milijuna eura, koliko je zaradio prošle sezone.

Gomez će tako bez sumnje biti jedan od najplaćenijih drugoligaških igrača na svijetu, ne samo u Njemačkoj.

Pročitajte više