LIGE PETICE

Legenda Liverpoola: Glupo je da De Bruyne plješće Redsima. Ne mogu mu vezati kopačke

Foto: Gulliver / Getty Images

DANNY MURPHY za Liverpool je od 1997. do 2004. odigrao oko 250 utakmica i jedan je od zaštitnih znakova momčadi koja je 2001. uzela trostruku krunu.

Veznjak kojeg su navijači s Anfielda 2003. izabrali za igrača godine bio je poznat po važnim golovima, od kojih su najpoznatija tri za tri pobjede 1:0 kod najvećeg rivala Manchester Uniteda.

Međutim, Murphy, koji je danas radijski komentator na Talksportu, ne likuje zato što je klub, u kojem se proslavio i proveo najbolje godine, konačno osvojio engleski naslov nakon 30 godina. Smeta ga što će igrači Manchester Cityja prije gostovanja Redsa rivale u četvrtak pozdraviti i na naslovu im čestitati počasnim špalirom.

Igrači Liverpoola na teren će izaći između dva reda igrača Cityja, koji će im pri tome pljeskati. Pep Guardiola je rekao da nogometaši Liverpoola to zaslužuju nakon što su Cityju uzeli naslov čak sedam kola prije kraja. 

"Mnogi će reći da je to čin fair playa, poniznosti, veličine i poštovanja prema suparniku, ali ja mislim da je počasni špalir hrpa gluposti! Ne znam tko je i zašto počeo s tim, ali meni bi bilo užasno neugodno raditi to jer je neiskreno i lažno. Vjerujte mi da nitko to ne želi raditi najvećim suparnicima; ni igrači ni navijači i to je samo isprazna gesta koja služi tome da bi se javnost divila", rekao je Murphy i dodao:

"Konkretno, Kevin De Bruyne, vjerojatno najbolji veznjak na svijetu, sad će morati pljeskati igračima Liverpoola koji nisu dostojni da mu vežu kopačke." Ove njegove riječi posebno su zazvonile s obzirom na to da ih je izrekao omiljeni lik Liverpoolove povijesti. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više