LIGE PETICE

Legenda Liverpoola komentirala sukob Tuchela i Contea. Optužen je za seksizam

Foto: Screenshot

LEGENDARNI Liverpoolov nogometaš Graeme Souness (69) našao se u fokusu britanske javnosti zbog nespretne izjave koju je iznio u emisiji Sky Sportsa. Naime, Souness je komentirao veliki sukob između Thomasa Tuchela i Antonija Contea, trenera Chelseaja i Tottenhama. 

Dok se dio javnosti zgražao nad tim ispadom, Souness je rekao kako je "nogomet muška igra". Međutim, izjava je bila nespretna s obzirom na to da se s njim u studiju nalazila i engleska nogometna reprezentativka Karen Carney, koja ima više od 100 nastupa za reprezentaciju, s kojom je prije dva tjedna osvojila Europsko prvenstvo.

Voditelj emisije David Jones ublažio je izjavu dodavši kako je nogomet i ženska igra, ali je bilo prekasno. Javnost je žestoko reagirala i optužila ga je za čisti seksizam. Osim istaknutih nogometašica i novinara, kritizirale su ga i druge osobe iz javnog života.

"Stalno lupetanje Sounessa o nogometu kao muškoj igri je glupost i u nekim zgodnijim situacijama, ali činiti to dok sjedi pored žena... užasan iskaz nepoštovanja", napisao je Sachin Nakrani, novinar Guardiana.

"Ovo je muška igra. Muškarci će to riješiti. To je tako odvratno reći nakon ljeta koje je ova zemlja upravo imala", rekla je Bethany England, jedna od Carneyjinih suigračica iz reprezentacije koja se također oglasila na Twitteru.

Pročitajte više