Srpski izbornik otkrio zašto je potjeran iz Bayerna: "Ovo je uvreda za inteligenciju"

Foto: Guliver Image/Getty Images

UNATOČ odličnim rezultatima i prvom mjestu na ljestvici košarkaškog prvenstva Njemačke, Bayern je otpustio trenera Sašu Đorđevića.
 
Legendarni srpski košarkaš i aktualni izbornik reprezentacije Srbije razočaran tim potezom bavarskog kluba oglasio se priopćenjem. 
 
Otkrio je da je potjeran zbog sukoba s Nijemcem srpskog porijekla Markom Pešićem, generalnim menadžerom kluba koji je bio nezadovoljan jer nije bio dovoljno uključen u cijeli projekt.
 
"Nažalost, prilika da okrunimo sjajnu sezonu osvajanjem Bundeslige mi je oduzeta prošle srijede. Generalni menadžer mi je rekao da sam suspendiran zbog nedostatka komunikacije s njim. A zapravo je glavni razlog uspješnosti sezone bio taj što se menadžment nije miješao u svakodnevni rad momčadi. Igrači i stručni stožer imali su mir, što je nužan preduvjet za osvajanje trofeja.
 

Embed from Getty Images

 
Takva snažna kohezija između igrača i trenera dovela je do vrhunskih rezultata, bez obzira na ljubomoru od strane menadžmenta koji je bio zasjenjen i nije s tim mogao živjeti. Od početka sezone smo osjećali negativnost i distanciranost od njihove strane, što je kulminiralo mojim otkazom. Bayern bi trebao biti iznad takvog ponašanja koje upropaštava naporan rad mnogih ljudi, ne samo trenera. Ovo je uvreda za inteligenciju i ne pogađa samo mene, nego i samu profesiju košarkaškog trenera.
 
Jedini protivnik kojeg ne možeš pobijediti je onaj koji stoji na tvojoj strani terena i radi protiv tebe. Unatoč tome, moram zahvaliti Uliju Hoenessu, predsjedniku kluba koji mi je nekoliko dana prije suspenzije izrazio zadovoljstvo najboljom sezonom u povijesti Bayerna", poručio je Đorđević koji je Bayern vodio od 2016. godine.
 

Pročitajte više