LIGE PETICE

Pagliuca: Buffon je dobro napravio kad je otišao u PSG, ali što sad radi?

Foto: EPA/Alvinho Duarte Fotoarena/Guliver Images

LEGENDARNI talijanski golman Gianluca Pagliuca kaže da je Gianluigi Buffon najbolji golman u povijesti nogometa, ali i da je već trebao završiti karijeru.

Bufon je ove sezone branio na samo pet utakmica u Serie A, a ostatak vremena proveo je na klupi Juventusa. Od kada se 2019. vratio u Juventus iz Paris Saint Germaina, branio je na ukupno 25 utakmica u svim natjecanjima

"Da sam na njegovom mjestu, već bih se povukao. Završio bih karijeru nakon isteka ugovora s PSG-om. Napravio je odličan potez kad je otišao u Pariz jer je redovno branio, a i PSG je velik klub. Ali što sad radi? Sjedi na klupi. Buffon na klupi? Zadovoljava se kad brani u Kupu Italije. To ne ide uz njega", rekao je Pagliuca za Gazzettu dello Sport pa dodao:

"Netko s njegovom karijerom bolje da se povukao kad je imao 41 godinu nego što će još par godina sjediti na klupi. Ne znam kako on razmišlja. Možda se još želi natjecati. Još uvijek je dobar golman, ali ne ide uz njega da sjedi na klupi. Govorimo o najboljem golmanu u povijesti nogometa."

Pročitajte više