Legendarni teškaš o Miočiću: On je ubojica. Može ugasiti Jonesa

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ (41) je po mnogima najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Drži rekord u broju pobjeda u borbama za titulu (šest) te u broju uzastopnih obrana titule kraljevske kategorije (tri). Njegova karijera nije službeno okončana, ali posljednji put se borio u ožujku 2021. godine, kad je poražen od Francisa Ngannoua. Posljednja pobjeda mu je bila u kolovozu 2020. godine, kad je savladao Daniela Cormiera u njihovoj trećoj borbi.

U studenom prošle godine trebao je odraditi vjerojatno najveću borbu u karijeri, ako ništa drugo, barem u marketinškom smislu. Čekao ga je dvoboj protiv možda i najboljeg MMA borca u povijesti te aktualnog prvaka teške kategorije Jona Jonesa (36). Međutim, borba koja je trebala predvoditi priredbu UFC 295 u Las Vegasu je otkazana zbog Jonesove ozljede. On je tijekom treninga ozlijedio pektoralni (prsni) mišić i izvan akcije bi trebao biti osam mjeseci te se vrijeme povratka sada približava.

"On je ubojica"

Sam Jones je nedavno izjavio da ćemo ovu borbu napokon vidjeti, a pretpostavlja se negdje u listopadu ili studenom. Miočić će tada imati 42 godine i uz pauzu od kaveza dulju od tri godine mnogi Jonesa vide kao uvjerljivog favorita, ali s tim se ne slaže legendarni Daniel Cormier, nekadašnji veliki rival Jonesa i Miočića:

"Jones govori da je Stipe star, a dojam je kao da Jones želi borbu s najvećom potencijalnom zaradom, ali s najmanjim rizikom. Upozoravam vas, nemojte otpisivati Stipu Miočića, on je 'ubojica' - ako ga otpišete, ugasit će vas. Nije bitno ima li 42, 38, 35, ili 31 godinu, jednostavno je dobar. Pojavit će se i bit će to strašan meč."

Pročitajte više