NBA

Legendarnom Tonyju Parkeru sinoć je umirovljen dres

Foto: Getty Images / Guliver Images

TONY PARKER, jedan od najvećih europskih košarkaša u povijesti, sinoć je imao ceremoniju umirovljenja dresa na utakmici San Antonio Spursa i Memphis Grizzliesa.

Legenda San Antonio Spursa za franšizu je odigrala 17 sezona i u tom razdoblju osvojila četiri naslova NBA prvaka. 2007. je proglašen najkorisnijim igračem NBA finala kada su Spursi pomeli Cleveland Cavalierse koje je predvodio LeBron James. Osim toga, nitko u povijesti Spursa nema više asistencija od Tonyja Parkera (6,829).

Parker je posljednji od legendarnog trojica (Tim Duncan, Manu Ginobili) Spursa koji je imao čast da se njegov dres umirovi zato što su Duncan i Ginobili prije otišli u mirovinu. Obojica su prisustvovala i sinoć na Parkerovoj ceremoniji.

Sjajni Francuz je kao 19-godišnjak stigao u Spurse koji su ga izabrali kao 28. izbor prve runde na NBA draftu 2001. Gregg Popovich, legendarni trener Spursa koji je i danas na klupi, strpljivo je radio s njim, imao veliki utjecaj u njegovom napretku, a Parker mu se odužio sjajnom karijerom koja će mu jednog dana sigurno donijeti mjesto u košarkaškoj Kući slavnih.
 

Pročitajte više